Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: “Βλέπουν”… πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου

ΣΥΡΙΖΑ: “Βλέπουν”… πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου
Φωτογραφία InTime News

Με το ίδιο αφήγημα που η ΝΔ κέρδισε στις εκλογές του Ιουλίου τον ΣΥΡΙΖΑ – την εγκατάλειψη της μεσαίας τάξης- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επιτεθεί εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους πολίτες υποσχόμενος πράγματα που δεν πιστεύει και δεν κάνει, ενώ διαλύει και ό,τι έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου σήμερα, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει με πρόωρες εκλογές, καθώς, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο περνάει ο καιρός οι αντιδράσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι όλο και πιο έντονες. «Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν πολύ καλά ότι εάν δεν στήσουν κάλπες μέσα στον χρόνο,  που ακόμα υπάρχει κάποια ανοχή από τους πολίτες, το 2021 δεν έχουν καμία πιθανότητα για να καθορίσουν τις εξελίξεις» λένε παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει τον εκλογικό νόμο γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ευνοήσει τον ίδιο και το κόμμα του. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα επεσήμανε ότι «με περίσσευμα αλαζονείας, θεωρεί ότι επειδή κέρδισε βασισμένος στην πολιτική απάτη και στη διαστρέβλωση μια φορά τις εκλογές, θα τις κερδίσει ξανά και ξανά».

Click4more Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την αριστεία αλλά την πελατεία των κολεγίων

Με δεδομένο ότι το μεταναστευτικό παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας, ενώ συνταξιοδοτικό και εργασιακά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να περάσουν στην αντεπίθεση κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν βλέπουμε ούτε ανάπτυξη στο 4%, ούτε καταιγίδα επενδύσεων, ούτε καν μπουλντόζες στο Ελληνικό δεν βλέπουμε,- που θα ήταν εκεί μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, -ούτε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ούτε αύξηση του βασικού μισθού, στο διπλάσιο της ανάπτυξης (έστω όπως είχαν υποσχεθεί) ούτε κανέναν ασφαλιστικό παράδεισο για τους ελεύθερους επαγγελματίες»  λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Αντιθέτως, βλέπουμε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα, με διαδικασίες fast track, ξήλωσαν όλες τις εργασιακές κατακτήσεις τους πρώτους μήνες. Βλέπουμε μέρα με τη μέρα να επιβεβαιώνεται η επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, συρρίκνωση των αμοιβών, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μεγάλη κερδοφορία, σε τράπεζες, στον ΟΤΕ και μάλιστα με τη διακριτική συμφωνία της κυβέρνησης, βλέπουμε αυξήσεις περίπου 20% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματικών και βλέπουμε και την κατάργηση της 13ης σύνταξης» επεσήμαναν ακόμα  τα στελέχη της Κουμουνδούρου ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εδώ έμφαση στους δείκτες της ανεργίας.

«Τον Δεκέμβρη του 2019 σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2018, είχαμε αύξηση της ανεργίας κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Ιδίως για μια οικονομία και για μια χώρα που βγαίνει από την κρίση. Αλλά από την κρίση δεν βγαίνεις μονάχα, με βάση τους οικονομικούς δείκτες, πρέπει να βλέπεις και τους κοινωνικούς δείκτες ταυτόχρονα κι αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μάλιστα ότι «η χώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πάει καλά. Και καλά μέσα, με τις γνωστές ιδεοληψίες της ΝΔ. Την ενδημική αναξιοκρατία, την προβλέψιμη -ίσως- ανικανότητα, την ορμητική επιστροφή στο ρουσφέτι, την φετιχοποίηση της καταστολής, την αλαζονεία και τις εκδικητικές διώξεις στον κρατικό μηχανισμό. Αλλά και έξω, εκεί που συνήθως ταίριαζε το ρητό για όποιον ήθελε να παραβλέψει τα εσωτερικά προβλήματα: «Έξω πάμε καλά». Έξω, όμως, κι αν δεν πάμε καλά!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις