Πολιτική

Εκπίπτει από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης

Τέλος το απόγευμα ο Σπύρος Λυκούδης από Αντιπρόεδρος της Βουλής. Με τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που αναμένεται να ψηφιστούν από την Ολομέλεια το απόγευμα, ο Σπύρος Λυκούδης εκπίπτει από την θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής εξαιτίας της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής γίνονται δια ψηφοφορίας από το Σώμα αλλά για να έχει το προεδρείο της Βουλής αντιπροσωπευτικότητα, η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα ανάλογα με την δύναμή της εκλέγει και τον αντίστοιχο αριθμό που της αναλογεί σε Αντιπροέδρους.

[read4more]

Με την αλλαγή που γίνεται στο σχετικό άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, και θεωρήθηκε επιβεβλημένη (μετά το περιστατικό το καλοκαίρι με τον Δημήτρη Καμμένο που διαγράφηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ και δεν υπέβαλε την παραίτησή του από Αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε εκλεγεί με αποτέλεσμα οι ΑΝΕΛ να μην εκπροσωπούνται στο προεδρείο) αποφασίστηκε να αλλάξει το άρθρο και να εξαρτά την θέση του Αντιπροέδρου με την σχέση που έχει αυτό το πρόσωπο με την κοινοβουλευτική ομάδα του.

Σε περίπτωση, αποχώρησης ή διαγραφής του τότε θα εκπίπτει αυτόματα από το αξίωμα και θα εκλέγεται άλλος προερχόμενος από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να διατηρείται η αντιπροσωπευτικότητα του Σώματος στο προεδρείο.

Η αλλαγή αυτή, που δεν έγινε για την περίπτωση της διάλυσης μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως μοιραία συμπαρασύρει αναγκαστικά στην έκπτωση του αξιώματος τον Σπύρο Λυκούδη καθώς δεν υφίσταται πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ο Σπύρος Λυκούδης, πάντως, θα πρέπει  να υπενθυμίσουμε, ότι αμέσως μετά την διάλυση του Ποταμιού, είχε ο ίδιος ζητήσει να απαλλαγή των καθηκόντων του και είχε υποβάλλει δύο φορές την παραίτησή του αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Η αλλαγή του ΚτΒ μπορεί βέβαια έτσι όπως είναι διατυπωμένη να μην αναφέρει και πάλι ρητά την περίπτωση απώλειας της έδρας του Αντιπροέδρου λόγω διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας από την οποία προέρχεται όμως αυτή την «συνάρτηση» την εννοεί ως ουσιαστικό στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του Κανονισμού, κατά την συζήτηση που έγινε, διατυπώθηκαν απόψεις ότι αυτή η αλλαγή, όπως και άλλες, θα ήταν καλύτερα να ισχύσουν από τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΑΣΟΚ: Άνοιξε η μεταγραφική περίοδος μετά τη ΔΕΘ – Προ των πυλών ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ακολουθεί ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Θέμα χρόνου θεωρείται η ένταξη στο ΠΑΣΟΚ των Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Ευάγγελου Αυλωνίτη ενώ πολλές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι επιστροφές των Νίνας Κασιμάτη και Θεοδώρας Τζάκρη
Ράνια Θρασκιά, Αλέξανδρος Αποστολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης και Πέτρος Παππάς στη Βουλή