Πολιτική

Εκπίπτει από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης

Τέλος το απόγευμα ο Σπύρος Λυκούδης από Αντιπρόεδρος της Βουλής. Με τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που αναμένεται να ψηφιστούν από την Ολομέλεια το απόγευμα, ο Σπύρος Λυκούδης εκπίπτει από την θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής εξαιτίας της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής γίνονται δια ψηφοφορίας από το Σώμα αλλά για να έχει το προεδρείο της Βουλής αντιπροσωπευτικότητα, η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα ανάλογα με την δύναμή της εκλέγει και τον αντίστοιχο αριθμό που της αναλογεί σε Αντιπροέδρους.

[read4more]

Με την αλλαγή που γίνεται στο σχετικό άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, και θεωρήθηκε επιβεβλημένη (μετά το περιστατικό το καλοκαίρι με τον Δημήτρη Καμμένο που διαγράφηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ και δεν υπέβαλε την παραίτησή του από Αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε εκλεγεί με αποτέλεσμα οι ΑΝΕΛ να μην εκπροσωπούνται στο προεδρείο) αποφασίστηκε να αλλάξει το άρθρο και να εξαρτά την θέση του Αντιπροέδρου με την σχέση που έχει αυτό το πρόσωπο με την κοινοβουλευτική ομάδα του.

Σε περίπτωση, αποχώρησης ή διαγραφής του τότε θα εκπίπτει αυτόματα από το αξίωμα και θα εκλέγεται άλλος προερχόμενος από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να διατηρείται η αντιπροσωπευτικότητα του Σώματος στο προεδρείο.

Η αλλαγή αυτή, που δεν έγινε για την περίπτωση της διάλυσης μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως μοιραία συμπαρασύρει αναγκαστικά στην έκπτωση του αξιώματος τον Σπύρο Λυκούδη καθώς δεν υφίσταται πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ο Σπύρος Λυκούδης, πάντως, θα πρέπει  να υπενθυμίσουμε, ότι αμέσως μετά την διάλυση του Ποταμιού, είχε ο ίδιος ζητήσει να απαλλαγή των καθηκόντων του και είχε υποβάλλει δύο φορές την παραίτησή του αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Η αλλαγή του ΚτΒ μπορεί βέβαια έτσι όπως είναι διατυπωμένη να μην αναφέρει και πάλι ρητά την περίπτωση απώλειας της έδρας του Αντιπροέδρου λόγω διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας από την οποία προέρχεται όμως αυτή την «συνάρτηση» την εννοεί ως ουσιαστικό στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του Κανονισμού, κατά την συζήτηση που έγινε, διατυπώθηκαν απόψεις ότι αυτή η αλλαγή, όπως και άλλες, θα ήταν καλύτερα να ισχύσουν από τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας για Νίκο Ταγαρά: Υπόδειγμα προσφοράς και αφοσίωσης στις δημοκρατικές αξίες
«Υπηρέτησε με πλούσιο έργο την Κορινθία ως Νομάρχης, για να την εκπροσωπήσει εν συνεχεία στο Εθνικό Κοινοβούλιο εξίσου αποδοτικά» υπογραμμίζει ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας
Κυριάκος Μητσοτάκης για Νίκο Ταγαρά: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ έναν σπάνιο άνθρωπο και αγαπημένο φίλο
«Δυστυχώς, ο Νίκος έφυγε πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός, ένα έργο στο οποίο εργάστηκε με γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή» τονίζει ακόμα ο πρωθυπουργός
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά – «Αγωνιστής της ζωής»
«Αθόρυβος, αλλά αποτελεσματικός υπουργός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και άξιος εκπρόσωπος των πολιτών της Κορινθίας, πάλεψε μέχρι τέλους» γράφει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Νίκος Ταγαράς
Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο
Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα - Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η γιος του με σπαρακτική ανάρτηση στα social media
Νίκος Ταγαράς 18
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης