Πολιτική

Εκπίπτει από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης

Τέλος το απόγευμα ο Σπύρος Λυκούδης από Αντιπρόεδρος της Βουλής. Με τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής που αναμένεται να ψηφιστούν από την Ολομέλεια το απόγευμα, ο Σπύρος Λυκούδης εκπίπτει από την θέση του Ζ’ Αντιπροέδρου της Βουλής εξαιτίας της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής γίνονται δια ψηφοφορίας από το Σώμα αλλά για να έχει το προεδρείο της Βουλής αντιπροσωπευτικότητα, η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα ανάλογα με την δύναμή της εκλέγει και τον αντίστοιχο αριθμό που της αναλογεί σε Αντιπροέδρους.

[read4more]

Με την αλλαγή που γίνεται στο σχετικό άρθρο 20 του Κανονισμού της Βουλής, και θεωρήθηκε επιβεβλημένη (μετά το περιστατικό το καλοκαίρι με τον Δημήτρη Καμμένο που διαγράφηκε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ και δεν υπέβαλε την παραίτησή του από Αντιπρόεδρος της Βουλής που είχε εκλεγεί με αποτέλεσμα οι ΑΝΕΛ να μην εκπροσωπούνται στο προεδρείο) αποφασίστηκε να αλλάξει το άρθρο και να εξαρτά την θέση του Αντιπροέδρου με την σχέση που έχει αυτό το πρόσωπο με την κοινοβουλευτική ομάδα του.

Σε περίπτωση, αποχώρησης ή διαγραφής του τότε θα εκπίπτει αυτόματα από το αξίωμα και θα εκλέγεται άλλος προερχόμενος από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να διατηρείται η αντιπροσωπευτικότητα του Σώματος στο προεδρείο.

Η αλλαγή αυτή, που δεν έγινε για την περίπτωση της διάλυσης μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, όμως μοιραία συμπαρασύρει αναγκαστικά στην έκπτωση του αξιώματος τον Σπύρο Λυκούδη καθώς δεν υφίσταται πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Ο Σπύρος Λυκούδης, πάντως, θα πρέπει  να υπενθυμίσουμε, ότι αμέσως μετά την διάλυση του Ποταμιού, είχε ο ίδιος ζητήσει να απαλλαγή των καθηκόντων του και είχε υποβάλλει δύο φορές την παραίτησή του αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Η αλλαγή του ΚτΒ μπορεί βέβαια έτσι όπως είναι διατυπωμένη να μην αναφέρει και πάλι ρητά την περίπτωση απώλειας της έδρας του Αντιπροέδρου λόγω διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας από την οποία προέρχεται όμως αυτή την «συνάρτηση» την εννοεί ως ουσιαστικό στοιχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του Κανονισμού, κατά την συζήτηση που έγινε, διατυπώθηκαν απόψεις ότι αυτή η αλλαγή, όπως και άλλες, θα ήταν καλύτερα να ισχύσουν από τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Έλενα Ακρίτα κατά Λιάνα Κανέλλη που παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «χάπια κλιμακτηρίου»: Ο σεξισμός δεν παύει να είναι σεξισμός επειδή στόχος είναι ένας άντρας
Η Έλενα Ακρίτα φέρνει ως παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «γυναικούλα», επισημαίνοντας ότι η προσβολή δεν βρίσκεται στον αποδέκτη, αλλά στην αντίληψη πως η σύνδεσή του με μια γυναίκα ή μια γυναικεία κατάσταση συνιστά εξευτελισμό
Η Έλενα Ακρίτα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Οι γνωστοί ανόητοι παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές, τους αξίζει αυστηρή τιμωρία»
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Γιώργος Γεραπετρίτης για Τουρκία: Τα ήρεμα νερά είναι χρήσιμα αλλά δεν είναι αυτοσκοπός
«Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας για αποσυμπίεση κρίσεων, έχει φέρει στο τραπέζι ζητήματα τα οποία ουδέποτε υπήρχαν στη Μεταπολίτευση»
Γιώργος Γεραπετρίτης
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Κανονική τρομοκρατική επίθεση, ο κόσμος της ΝΔ δεν τρομοκρατείται
«Αυτοί που διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, είχαν σκοπό να σκοτώσουν», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε όσους, όπως είπε, αποφεύγουν να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθέσεις
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Ζήσης Ιωακείμοβιτς για την επίθεση με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη: Ακούσαμε κάτι σαν έκρηξη – Όλη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι
«Ήταν περίπου 4 με 4:30 και ακούσαμε κάτι σαν έκρηξη. Βγήκα στο μπαλκόνι και κατάλαβα ότι ήταν γκαζάκι» είπε ο Ιωακείμοβιτς που ήταν στο σπίτι με τη σύζυγό του και τα 3 παιδιά τους
Από την εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη