Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έκπληκτοι στον ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση της ΝΔ για Παπούλια

Έκπληκτοι στον ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση της ΝΔ για Παπούλια

Η επίθεση που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ με αφορμή τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια ξάφνιασε ακόμα και τους πιο ψύχραιμους στην Κουμουνδούρου, καθώς τη θεώρησαν «αψυχολόγητη και απρεπή».

Σε ανακοίνωση της χθες (26.12.2021) η ΝΔ αναφέρθηκε στα σκληρά μνημονιακά χρόνια και πιο συγκεκριμένα στα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου του 2011, όταν διαδηλωτές είχαν αποδοκιμάσει τον Κάρολο Παπούλια, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι πρόκειται για ό,τι πιο διχαστικό και απαράδεκτο έχει υπάρξει από το κυβερνών κόμμα το τελευταίο διάστημα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας για πολιτικά οφέλη.

Προσθέτουν, πάντως, ότι παρά τις αρχικές  επιδιώξεις – των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος- που δεν ήταν άλλες από το να ξυπνήσουν μνήμες της μνημονιακής εποχής, εκθέτοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Με την τόσο ακραία τακτική και φρασεολογία, υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κεντρώοι ψηφοφόροι τρομάζουν και φυσικά απομακρύνονται απ’ ό,τι έχει σχέση με την ΝΔ.

Μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι θέτουν και το ερώτημα εάν αυτή η ανακοίνωση «μνημείο» όπως την χαρακτηρίζουν ήταν σε γνώση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Πέρα πάντως από τα μικροκομματικά οφέλη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν αποκλείεται το κυβερνών κόμμα από εδώ και εμπρός να κινηθεί  με βάση αυτή τη λογική, προκειμένου να αποφεύγει τη συζήτηση για τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας δηλαδή για την διαχείριση της πανδημίας και την ακρίβεια.

«Θέλει να οξύνει την αντιπαράθεση επαναφέροντας το κλίμα στις μνημομνιακές εποχές θεωρώντας ότι μόνο έτσι μπορούν να απεγκλωβιστούν από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες» λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις