Πολιτική

Έξαλλοι Κεραμέως – Χρυσοχοΐδης με την αλήτικη επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την αδιανόητη επίθεση αναρχικών εναντίον του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Δημήτρη Μπουραντώνη.

Η εικόνα προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Παραπέμποντας σε εποχές του… ’60, οι αναρχικοί έχουν κρεμάσει μια ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη, με τα μάτια του να τα “λένε” όλα. Η Νίκη Κεραμέως αντιδρά, λοιπόν, κάνοντας λόγο για “αποτρόπαια εικόνα” από “φασιστικές ομάδες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

“Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια.

Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας.

Click4more: Αλητεία – Πέρασαν… ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ (video)

Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, Πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο”.

Ξεσπά κι ο Χρυσοχοΐδης

Σε μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter προχώρησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναφέρει πως “η Ελλάδα ανατριχιάζει”.

Δείτε τις αναρτήσεις του

 

.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη
Φεύγας για επιστολή στον Μητσοτάκη: Δεν παραιτούμαι, ούτε θα προσχωρήσω στο κόμμα Σαμαρά
Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν κινείται με προσωπική ατζέντα και υπερασπίστηκε την παρέμβασή του για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον πρώην πρωθυπουργό
Βασίλης Φεύγας, ΝΔ