Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Έξαλλος ο Πολάκης! “Οι Κλουζώ της Καθημερινής” και ο εμπρησμός

Έξαλλος ο Πολάκης! “Οι Κλουζώ της Καθημερινής” και ο εμπρησμός

Με μια οργισμένη ανάρτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επιτίθεται στην εφημερίδα Καθημερινή για το ρεπορτάζ που κάνει λόγο για ανθρώπινη αμέλεια ως αιτία της φωτιάς στην Πεντέλη.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές, η κυβέρνηση έκανε λόγο για εμπρησμό. Από τον Αλέξη Τσίπρα, που το ανέφερε στην πρώτη του δήλωση από τη Βοσνία και το ανέφερε και χθες στο Υπουργικό, μέχρι τον Νίκο Τόσκα στην πολυσυζητημένη συνέντευξη τύπου… Σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής, ωστόσο, μεταφέρει μια τελείως διαφορετική διάσταση και ο Παύλος Πολάκης αντιδρά.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η πρώτη σπίθα φέρεται να άναψε από αμέλεια ιδιώτη που προσπάθησε να κάψει ξερά κλαδιά και ξύλα. Σε αυτό το συμπέρασμα φέρεται να έχουν καταλήξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Το δημοσίευμα αυτό έβγαλε από τα ρούχα του τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κατηγορεί την εφημερίδα (σ.σ. δύο φορές χαρακτηρίζει “Κλουζώ” τους δημοσιογράφους, ενώ βάζει και σε εισαγωγικά την φράση “σοβαρές εφημερίδες”) για παραπληροφόρηση και τονίζει: “Κατανοητή η αγωνία τους να προκαταλάβουν τα πως και τα γιατί”.

Αναλυτικά ο Παύλος Πολάκης αναφέρει: “ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (και μάλιστα απο “σοβαρές εφημερίδες”)

Στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή σπεύδει σήμερα να μας ενημερώσει ότι κατέρρευσε η θεωρία οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών.
Γιατί ; Γιατί εμπρησμός ήταν μεν η φονική πυρκαγιά, αλλά οι Κλουζώ της εφημερίδας με αγωνία σπεύδουν να προκαταλάβουν : Ένας ανέμελος πολίτης έκαιγε χόρτα ο άνθρωπος.
Την ώρα που η μισή Αττική καιγόταν και είχε καλυφθεί από πυκνούς καπνούς, όλα τα ΜΜΕ είχαν ζωντανή σύνδεση από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Κινέτα που άρχισε με 14 παράλληλες εστίες, την ώρα που η εικόνα της Ακρόπολης μέσα στα μαύρα σύννεφα έκανε το γύρο του κόσμου και στη Πεντέλη έπνεε άνεμος 11 μποφόρ, τι πιο λογικό από το να κάψει ο άνθρωπος τα χόρτα του σε σημείο μάλιστα που όλως τυχαίως η φορά του ανέμου κατευθύνει τη φωτιά απευθειας στο δάσος…
Συγχαρητήρια στους Κλουζώ της Καθημερινής, αλλά κατανοητή η αγωνία τους να προκαταλάβουν τα πως και τα γιατί …”.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις