Πολιτική

Έξαλλος ο υπουργός Ξυδάκης για τους Τσάμηδες – “Στόλισε” τον Ευρωπαίο Επίτροπο

Άστοχη και μη συγγνωστή ενέργεια, που ξεπερνάει τις αρμοδιότητες, τον ρόλο και τα όρια της πολιτικής ανοχής ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, τις δηλώσεις του Αυστριακού επίτροπου Γιοχάνες Χαν, με τις οποίες επιχείρησε να εγείρει «θέμα Τσάμηδων».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι αδιανόητος ο τρόπος που μίλησε και οφείλει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση για ένα θέμα που δεν υφίσταται, ούτε υπήρξε ποτέ», είπε ο κ. Ξυδάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως αυτά «είναι θέματα ιστορίας και όχι της τρέχουσας πολιτικής» και κατέληξε: «Αυτά έχω να πω για αυτήν την τουλάχιστον ατυχή ή και προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία παρέμβαση του επιτρόπου Χαν».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: «Η ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ήταν η προσωποποίηση του τακτικισμού»
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιφάσεις στη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπαναχώρηση στις Ανεξάρτητες Αρχές και προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κώστας Τσουκαλάς
Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη συνεννόηση με το Ισραήλ σχετικά με τον στολίσκο για τη Γάζα
«Η αποβίβαση των επιβαινόντων έγινε με μέσα του Λιμενικού Σώματος. Η Ελλάδα για ανθρωπιστικούς ρόλους προσφέρθηκε να αποβιβαστούν οι 176 πολίτες στο έδαφος της»
Το υπουργείο Εξωτερικών
Εκπομπή στο YouTube από υποστηρικτές της Μαρίας Καρυστιανού ενόψει ανακοινώσεων για το νέο κόμμα: «500.000 Άνθρωποι Ετοιμάζουν Κάτι Μεγάλο»
Το βίντεο ξεκίνησε με το σύμβολο του περιστεριού με την ελιά, το οποίο είχε εμφανιστεί και στην πρώτη αφίσα προαναγγελίας της πολιτικής πρωτοβουλίας
Μαρία Καρυστιανού
Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα 30 προτεινόμενα άρθρα για τροποποίηση – Τι αλλάζει για άρθρο 16, φόρους και νομιμότητα
Στο κείμενο, που δόθηκε πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνεται ότι η ανταπόκριση των βουλευτών για την αναθεώρηση του Συντάγματος «ξεπέρασε κάθε προσδοκία»
Συνταγματική Αναθεώρηση 14
Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Όλοι οι βουλευτές μας θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών εφόσον το επιθυμούν, είμαστε μια γροθιά
«Για να κερδίσουμε τρίτες συνεχόμενες εκλογές θα πρέπει να την ιδρώσουμε τη φανέλα και θα την ιδρώσουμε όλοι μαζί»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
51