Πολιτική

Εξεταστική Επιτροπή γιά τα “greek statistics”;

 
Ο υπουργός Οικονομικών το αφήνει ανοιχτό. Οι Ευρωπαίοι όμως...
 
 

ζητούν επιτακτικά καταλογισμό ευθυνών γιά το “μαγείρεμα” των ελληνικών στοιχείων. Χαρακτηριστική η δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στο πρόσφατο Ecofin ότι “κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν”.

Ο κυβερνητικός εκπροσωπος κ. Πεταλωτής είπε το μεσημέρι ότι όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα καταλογιστούν. 

Όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο Γ.Παπακωνσταντίνου, αναμένει την πλήρη έκθεση της ανεξάρτητης αρχής, η οποία ερευνά τη διόγκωση του ελλείμματος και τα ψευδή στοιχεία που έστελνε η κυβέρνηση Καραμανλή στην Κομισιόν και εξαιτίας των οποίων η Ελλάδα τέθηκε υπό τη σκληρή επιτήρηση της Ε.Ε. «Δεν θέλω να προτρέξω», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου για να προσθέσει ότι την έκθεση θα τη διαβιβάσει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Σε ερώτηση αν η αποστολή της έκθεσης στη Βουλή είναι το προοίμιο για πρόταση της κυβέρνησης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, απάντησε ότι «αυτό δεν εξαρτάται από μένα, αλλά επειδή είναι ένα πολιτικό ζήτημα, είναι μια απόφαση που θα λάβουν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους».
Οι έρευνες θα προσανατολιστούν κατά τα φαινόμενα σε δύο πρόσωπα: στους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι οι δύο πρώην υπουργοί όχι μόνο έστελναν εν γνώσει τος ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες, αλλά και βαρύνονται με πράξεις ή παραλείψεις, που διεύρυναν το δημόσιο χρέος, μείωσαν τα έσοδα και “εκτόξευσαν” τα έξοδα.

Ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για την ελληνική οικονομία, δημοσιεύει και η εφημερίδα Financial Times (εδώ)

* Γιά τις αλλαγές που εξήγγειλε ο Γ.Παπακωνσταντίνου σε φορολογία-ασφαλιστικό, δείτε το σχετικό ρεπορτάζ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προκόπης Παυλόπουλος: «Με αιφνιδίασε όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Κρατήσαμε πρακτικά από την σύσκεψη εκτός από ένα σημείο»
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε τα όσα είπε με τον πρώην πρωθυπουργό όταν του ανακοίνωσε πως θα κάνει δημοψήφισμα - Η αναφορά στον Κώστα Καραμανλή και η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα
Προκόπης Παυλόπουλος
4
Στη Λιβύη ο Θάνος Πλεύρης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το «τσουνάμι» μεταναστών: Το «παζάρι» και τα «ανταλλάγματα» για να μειωθούν οι ροές
Η Ελλάδα έγινε ήδη η δεύτερη χώρα μετά την Κύπρο που έχει μεταβάλει τη στάση της απέναντι στα αιτήματα για άσυλο από Σύρους πολίτες
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων 1
Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο Πολάκης θεσμικά αιτήθηκε την πληρωμή σε αγρότες και κτηνοτρόφους» – «Βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;»
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του»
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή 2
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 7