Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές: «Δίδυμο σκάνδαλο» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Αποπροσανατολισμό και συγκάλυψη» το ΚΚΕ

Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές: «Δίδυμο σκάνδαλο» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ – «Αποπροσανατολισμό και συγκάλυψη» το ΚΚΕ

Νέα πυρά στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά θα εξαπολύει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του πορίσματός του για τις υποκλοπές. Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής «επιβεβαίωσαν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τις θέσεις και εκτιμήσεις μας», επισήμανε από τη δική του πλευρά του το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, στο πόρισμά του για τις υποκλοπές ο ΣYPIZA – Προοδευτική Συμμαχία θα επισημαίνει ότι «προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για χρήση του παράνομου λογισμικού Predator από την ΕΥΠ».

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγο για «δίδυμο σκάνδαλο, καθώς μετά από εκείνο των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης επιδόθηκε και σε ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης μέσα από την αντισυνταγματική επίκληση του δήθεν απορρήτου για κομβικούς μάρτυρες αλλά και τον αποκλεισμό / προστασία πρωταγωνιστών του σκανδάλου που παρά την επιμονή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προστατεύθηκαν από τη ΝΔ με εντολή Μητσοτάκη, και δεν προσήλθαν να καταθέσουν.

Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές – ΚΚΕ

Με βολές σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «γιατί δεν θέλησαν η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει το θέμα των συνακροάσεων του τηλεφωνικού κέντρου του Περισσού», οι πορισματικές θέσεις του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής, Νίκος Καραθανασόπουλος στο πόρισμά του αναφέρει – μεταξύ άλλων – ότι οι εργασίες της «επιβεβαίωσαν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τις θέσεις και εκτιμήσεις του κόμματος, για τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα αυτών των επιτροπών, που έχει πια αποδειχθεί ότι δεν οδηγούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και των πραγματικών υπευθύνων πίσω από τα κάθε είδους σκάνδαλα».

Ο ίδιος ο τρόπος λειτουργίας της εξεταστικής επιτροπής, με πρώτιστη ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπονόμευσε εξαρχής την ουσιαστική έρευνα για την απόδοση όλων των πολιτικών και άλλων ευθυνών γύρω από τις υποκλοπές, σε βάρος τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των δημοσιογράφων, όσο βέβαια και του Κόμματός μας για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του από το 2016 μέχρι σήμερα.

Υπηρετήθηκε έτσι η διπλή στόχευση, αφενός της πλήρους συγκάλυψης της αλήθειας, αφετέρου η επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα κομβικά ζητήματα, που έπρεπε και πρέπει να αναδειχθούν στον λαό, γύρω από το απόρρητο των επικοινωνιών του, την προστασία των προσωπικών δεδομένων του, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες του».

Εξεταστική Επιτροπή για υποκλοπές – ΜέΡΑ 25

Υπενθυμίζεται ότι εκ μέρους του ΜέΡΑ 25 η Σοφία Σακοράφα δημοσιοποίησε την πορισματική έκθεση που κατέθεσε στην Εξεταστική με ένα κείμενο που ως τίτλο του έχει: «Θέσεις – Προτάσεις – Μη Πόρισμα».

«Δεν υπάρχει τίποτε που να αποτελεί αποκάλυψη “κρατικού μυστικού” και τίποτα που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την περίφημη “εθνική ασφάλεια”», επισήμανε η βουλευτής του ​ΜέΡΑ 25 και μέλος της Επιτροπής για τις υποκλοπές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις