Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξεταστική Επιτροπή: «Να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια και εταιρείες δημοσκοπήσεων» απαντά η Κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική Επιτροπή
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Η Κυβέρνηση σηκώνει το γάντι μετά το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ σε διεύρυνση της έρευνας από το 2015 στην Εξεταστική Επιτροπή που πλέον… έρχεται.

Ανοίγει, λοιπόν, ο δρόμος για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο έρευνας και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα σε σχέση με το κρατικό χρήμα προς τα ΜΜΕ αλλά και τις δημοσκοπήσεις.

Μετά το «ναι» της Κουμουνδούρου στο αίτημα της Ν.Δ. για διεύρυνση από το 2015, η κυβέρνηση προχωρά τις επόμενες ημέρες, είτε στην κατάθεση δικής της πρότασης, είτε σε ενιαία πρόταση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ναι» σε Εξεταστική από όλους πλέον…

«Η Νέα Δημοκρατία, η Κυβέρνηση, έχει αυτή την πρόθεση, να μπει στη συζήτηση και να δούμε όλα όσα έχουν συμβεί γύρω από τα ζητήματα αυτά από το 2015 και μετά.

Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα ξαναθυμηθούμε; Με πολύ μεγάλη χαρά. Η Κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αφού η Αντιπολίτευση θέλει να ξαναπάμε σε αυτά, θέλει να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, κάτι εκατομμύρια που χάνονταν στην πορεία για να στηθούν εφημερίδες, θα γίνει» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στον Real fm, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου κατήγγειλε και σχέσεις συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης… Θέμα που θα αποτελέσει αντικείμενο της έρευνας της Εξεταστικής, όπως ζητά η κυβέρνηση.

«Δεν είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε κάποιες εταιρείες που είχαν φτιάξει κάτι μετακλητοί στο Μέγαρο Μαξίμου εκείνη την περίοδο, μαζί με ορισμένες ομάδες φοιτητών, στενών συνεργατών Υπουργού και συνεργάτη του κ. Τσίπρα, που έκτοτε δεν ξαναείδα να έχουν κάνει έρευνες;» τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα δημοσκοπήσεις να προβάλλονται σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που αποτελούν δημοσιογραφικούς βραχίονες της τότε Κυβέρνησης, της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που επιχειρούσαν όχι απλώς να χαμηλώσουν πάρα πολύ τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ψηλώσουν τη Χρυσή Αυγή, μέρες, εβδομάδες πριν από τις εκλογές» πρόσθεσε με έμφαση.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής έχουν ταχθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και δηλώνουν ανοιχτά στη διεύρυνση της έρευνας της Επιτροπής και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις