Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εξεταστική για την Υγεία: Όχι ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση Νικολοπούλου!

Νικολοπούλου εξεταστική ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην Εξεταστική για την Υγεία. Το αίτημα της Λίνας Νικολοπούλου που απέρριψε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Ένταση πυροδότησε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα οικονομικά της Υγείας, το αίτημα της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ, κυρίας Λίνας Νικολοπούλου να προσέλθει αυτοβούλως και να καταθέσει σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί για τα προγράμματα που η εταιρεία της ανέλαβε και υλοποίησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ο… χαμός!

Όχι από ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση Νικολοπούλου!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος απέρριψαν κατά πλειοψηφία το αίτημα της κυρίας Λίνας Νικολακοπούλου να έρθει στην Επιτροπή και να καταθέσει.

Σθεναρή ήταν η αντίδραση από τους βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Το σκεπτικό τους ήταν το εξής: Από τη στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αφεθεί «σκιές» κατά της εταιρείας της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου ότι έπαιρνε την υλοποίηση προγραμμάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (σ.σ. όπως του προγράμματος ενημέρωσης για τον «καρκίνο του μαστού») εξ αιτίας του ότι ήταν η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα και της πολιτική του θέσης. Και από τη στιγμή που η ίδια με το αίτημά της θέλει να έρθει στην επιτροπή για να συνεισφέρει στην Επιτροπή ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και τα μέλη της επιτροπής να έχουν την ευκαιρία να την ρωτήσουν, η πλειοψηφία δεν πρέπει να της το αρνηθεί.

Σφοδρές αντιδράσεις στην Εξεταστική!

Οι τόνοι μάλιστα ανέβηκαν όταν οι βουλευτές της ΝΔ ρώτησαν ευθέως: «Τι φοβάστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλετε να έρθει εδώ η κυρία Λίνα Νικολοπούλου;». Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ανέφερε ότι από την στιγμή που εξετάζουμε μια υπόθεση και καλούμε μάρτυρες οφείλουμε να τους καλέσουμε όλους, για την πληρότητα και για λόγους δικαιοσύνης και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αφού ζήτησε να καταχωρηθεί σχετική δήλωση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, μάλιστα, επισήμανε ότι από την στιγμή που η πλειοψηφία λέει ότι δεν θέλει καν να ακούσει την κυρία Λίνα Νικολοπούλου αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπει -παρά τα όσα έχουν ειπωθεί από την πλευρά της και από υπουργούς στην Ολομέλεια μέχρι σήμερα- ότι δεν έχει υπάρξει κάτι ύποπτο σε σχέση με τα προγράμματα που υλοποίησε η εταιρεία της.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε οξυμένους τόνους κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να από τη μια να έχουν ακουστεί τα μύρια όσα για την κυρία Νικολοπούλου και την εταιρεία της σχετικά με το πρόγραμμα για τον Καρκίνο του μαστού και όταν σας ζητάει να έρθει εσείς να το αρνείσθε, τέτοιες απαγορεύσεις γίνονται «μόνο σε αυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα…».

Η… αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αντίποδα η «γραμμή» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι εδώ δεν μπορεί να φωνάξουμε τον όποιο προμηθευτεί του ΚΕΕΛΠΝΟ και η ακρόασή της δεν θα έχει να συνεισφέρει κάτι. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Δημήτρης Μάρδας είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει ένας οποιοδήποτε προμηθευτής και να πει ότι κακώς του έγινε μια ανάθεση και το βάρος ευθύνης δεν είναι στους προμηθευτές αλλά στην διοίκηση εάν έχει δώσει κακώς μια προμήθεια…».

Αίσθηση προκάλεσε, ότι στο θέμα ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής από του ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν θέλησε να εκφράσει γνώμη επί του αιτήματος Νικολοπούλου.

Στην Επιτροπή καταθέτει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός μετά από αίτημά του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις