Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξεταστική ή Προανακριτική στο προσκήνιο για τον Παππά – Στο «κάδρο» και ο Τσίπρας;

Εξεταστική ή Προανακριτική στο προσκήνιο για τον Παππά – Στο «κάδρο» και ο Τσίπρας;

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει η κυβέρνηση για την υπόθεση Παππά, συμπεριλαμβανομένου αυτού να συσταθεί ακόμη και Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, εφόσον τα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται από τη Δικαιοσύνη δικαιολογούν αυτή την εξέλιξη. Τί είπε στο briefing ο Στέλιος Πέτσας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε η διερεύνηση να επεκταθεί και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. «Ας μη βιαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ειδικά για τον Νίκο Παππά επισήμανε πως «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης», με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητάει από τον κ. Τσίπρα «να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει». Ξεκαθάρισε πάντως ότι το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη, αλλά και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αφότου διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή. «Θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή, αλλά εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη κι αν φτάσει στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μην συσταθεί άμεσα Εξεταστική ή Προανακριτική Επιτροπή, αλλά ο φάκελος να επιστραφεί στη Δικαιοσύνη, ούτως ώστε να υπάρξει συσχέτιση της δικογραφίας με άλλες υποθέσεις που αφορούν τον πρώην υπουργό και να «δεθούν» μεταξύ τους, πάντοτε εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία εις βάρος του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις