Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξηγήσεις ζητούν βουλευτές της ΝΔ για τις δηλώσεις Καμμένου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσε η ΝΔ στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά με αφορμή τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα Βαλκάνια και τα Σκόπια.

Οι υπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ στην Επερώτησή τους χαρακτηρίζουν «ανερμάτιστες» τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με «εκπληκτικές, ανησυχητικές απιθανότητες» και αποδίδοντάς του ότι « με μεγάλη επιπολαιότητα αναφέρεται σε πολύ σοβαρά ζητήματα, εκθέτοντας τη χώρα και δημιουργώντας σύγχυση ως προς τις πραγματικές θέσεις της κυβέρνησης». 

Επισημαίνουν ανακρίβειες και αντιφάσεις στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και ζητούν διευκρινήσεις από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Κοτζιά σε αυτά που ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπως «ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στα Σκόπια είναι Αλβανικής καταγωγής!  Ή ότι η λύση στα Βαλκάνια είναι η δημιουργία και η αντιπαράθεση «τόξων»! και ρωτούν «εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών υιοθετούν ή συμφωνούν με αυτές τις ανερμάτιστες τοποθετήσεις που αγνοούν ακόμα και βασικά δεδομένα εξωτερικής πολιτικής».

Οι υπογράφοντες 18 «γαλάζιοι» βουλευτές είναι οι: Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Άδωνης, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε