Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Εξώδικο της Μαρέβα σε Παππά και Τζανακόπουλο – “Δεν γνωρίζω τον Τζον Σφακιανάκη”

Μαρέβα Μητσοτάκη Paradise Papers

Με εξώδικο “απαντά” η Μαρέβα Μητσοτάκη στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον Τζον Σφακιάνη. Την Δευτέρα (27.11.2017) ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει στην Βουλή πως ο κ. Σφακιανάκης είχε προσπαθήσει να διαδραματίσει “σκοτεινό” ρόλο στην διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για την πώληση βλημάτων.

Συγκεκριμένα η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη κινείται νομικά εναντίον του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Νίκου Παππά, που με δηλώσεις τους ανέφεραν πως εμπλέκεται με τον κ. Σφακιανάκη.

Το εξώδικο επίσης αφορά τον Κώστα Βαξεβάνη, τον εκδότη της “Δημοκρατίας” Γιάννη Φιλιππάκη και τον διευθυντή της “Εφημερίδας των Συντακτών” Νίκο Βουλέλη, για σχετικά δημοσιεύματά τους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Σε όλη μου τη ζωή πορεύομαι με αξιοπρέπεια, στηριζόμενη στη δουλειά μου, στις δεξιότητες μου, στις αρχές μου και στις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα, μέσα από μια ανεξάρτητη και αυτόφωτη πορεία. Είναι πασίγνωστο και τιμά το βιογραφικό μου (σε αντίθεση με τα λευκά βιογραφικά πολλών συκοφαντών μου) ότι μετέχω σε ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό την Endeavor, η όποια έχει παρουσία – ενδεικτικά- στην Ισπανία, στην Βραζιλία, στην Τουρκία, στην Αργεντινή, στη Χιλή, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στη Νέα Υόρκη, στο Σαν Φραντζίσκο, στο Ντιτρόιτ , στην Ελλάδα μας και αλλού.

Σκοπός της Endeavor είναι να προσφέρει διεθνώς στήριξη σε επιχειρήσεις σε τρεις βασικούς τομείς α) Πρόσβαση σε αγορές, δυνατότητα δανειοδοτήσεων β) επενδύσεις γ) Στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας. Στο δίκτυο της Endeavor στην Ελλάδα συμμετέχουν εταιρείες που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα 12.000 εργαζόμενους. Στην Endeavor δρουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη 1.000 επιλεγμένοι επιχειρηματίες και 3.000 στρατηγικοί συνεργάτες. Αναφορικά με τον κ.
Σφακιανάκη, σας δηλώνω με την παρούσα, ότι ουδέποτε έχω γνωριστεί ή συνεργαστεί μαζί του. Άλλωστε, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να γνωρίζω όλα τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή την διεθνή οντότητα.

Είναι βιασμός και κακοποίηση της αλήθειας -για μία ακόμη φορά- η διάδοση από τους Υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, τις
εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Κώστα Βαξεβάνη ότι γνωρίζω τον επιχειρηματία Τζον Σφακιανάκη. Τελικά ο κρουνός των στοχευμένων ψευδών εναντίον μου δεν στερεύει ποτέ και τείνει να καθιερωθεί ως επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα διαφωνούσα δημόσια με τον σύζυγο μου Κυριάκο Μητσοτάκη, αν εφάρμοζε πολιτικές ανθρωποφαγίας σε βάρος των συζύγων των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν πρόκειται όμως -ποτέ – να χρειαστεί να το κάνω, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι“.

Δείτε αναλυτικά το εξώδικο εδώ

ΝΔ: Ούτε εξ όψεως δεν γνωρίζει η Μαρέβα τον Σφακιανάκη

Σε νέα της ανακοίνωση η ΝΔ παραθέτει στοιχεία για την λειτουργία της εταιρείας που δραστηριοποιείται η κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας πως πρόκειται για μια εταιρεία με σημαντικό έργο και στήριξη προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα τονίζει και πάλι πως η Μαρέβα Μητσοτάκη δεν γνωρίζει τον Τζον Σφακιανάκη

Η Endeavor είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στην Αμερική και στηρίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με τη βοήθεια 3 χιλιάδων επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίου κύρους. Έχει γραφεία στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιανατολική Ασία και την Ευρώπη, σε συνολικά 30 χώρες ενώ στηρίζει 1563 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες Κάθε γραφείο χτίζει και διαχειρίζεται το δικό του τοπικό δίκτυο που αποτελείται κατά κανόνα από περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Τι είναι η Endeavor Greece;

H Endeavor Greece είναι μέλος του δικτύου της Endeavor, λειτουργεί ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) και άνοιξε τα γραφεία της στην Αθήνα το 2012. Ιδρύτρια και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου σήμερα είναι η κ. Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη της οποίας η πολυετής επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς δραστηριότητες (investment banking, συμβουλευτική, επιχειρηματικότητα) την ενθάρρυνε στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. H Endeavor Greece στην οποία συμμετέχουν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, στηρίζει 25 δυναμικά αναπτυσσόμενους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στους τομείς τροφίμων και ποτών, τουρισμού και νέων τεχνολογιών. Συνολικά στην προσπάθεια της Endeavor Greece συμμετέχουν συμμετέχουν πάνω από 105 άτομα.

Αναφορικά με την σχέση της κυρίας Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλαιότερα στο παράρτημα της Endeavor στη Σαουδική Αραβία, ως σύμβουλος, ισχύει η δήλωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: η κ. Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζει ούτε εξ όψεως”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις