Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ίσως και νέα μέτρα να αποφασιστούν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 16.30, θα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι όπως ανακοινώθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στην σύσκεψη συμμετέχει το μισό υπουργικό συμβούλιο.

Click4More Κορονοϊός SOS και όλα θυμίζουν… lockdown! Έρχονται νέα μέτρα και απαγορεύσεις

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Οι ειδικοί ανησυχούν

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο» είπε ο Μάριος Λαζανάς μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (15.07.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Δεν έκρυψε, δε, την ανησυχία του για τα εγχώρια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται τεστ και στον ελληνικό πληθυσμό για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες κρούουν όλο και περισσότερο τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση και ήδη από χθες (14.07.2020) όταν εντοπίστηκαν 58 νέα κρούσματα κορονοϊού (διπλάσια από τη Δευτέρα) εισηγήθηκαν να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα και mall, μέτρο (σ.σ. σύσταση ήταν η μάσκα) που είχε καταργηθεί πριν από μερικές μέρες.

Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση, τόνισε ο Μάριος Λαζανάς. Κατά την άποψή του άλλωστε η σύσταση ή η αυστηρή σύσταση για τον Έλληνα δε σημαίνει τίποτα. «Υποχρέωση σημαίνει ότι αν σε βρει χωρίς μάσκα μπορεί να έχεις και πρόστιμο. Μάσκες από τους επισκέπτες, μάσκες από τους πωλητές. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς πηγαίνεις σε έναν φούρνο και ψωνίζεις και δεν φορούν μάσκες οι πωλητές», ανέφερε ο κ. Λαζανάς. Πρόσθεσε δε ότι «ακόμα και στις επιχειρήσεις, στους χώρους εργασίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να φορούν μάσκα».

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρήστος Τριαντόπουλος κατά Μαρίας Καρυστιανού: Χυδαία ψεύδη όσα είπε για «κρέατα προς μεταφορά» των θυμάτων στα Τέμπη
«Η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή, είναι, πλέον, πολύ κοντά και η Αλήθεια εκεί, θα λάμψει» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Χρήστος Τριαντόπουλος 67
Παύλος Μαρινάκης για Σαμαρά: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα»
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τα κειμήλια που επιστρέφονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία: «Η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν θα δεχθούμε αναγνώριση ξένης κυριαρχίας ή δανεισμό – Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης»
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτίθενται μαζί» - «Τα μνημεία, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου, ούτε ως θύματα συγκυριών μεταγενέστερων της δημιουργίας τους»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
245