Πολιτική

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Το έκτακτο ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε πριν τις 8 το απόγευμα της Κυριακής (14/4/24), μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» ανέφερε μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας»…

Ο κύριος Μαρινάκης τόνισε: «Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη είναι η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις και για την πιθανότητα νέων μεταναστευτικών ροών ως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Τελ Αβίβ. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι εφόσον αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία ωστόσο η ελληνική πλευρά είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα «ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας», τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως «για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης»,

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο ΚΥΣΕΑ, εν μέσω της σοβαρότατης κρίσης στη Μέση Ανατολή. «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι όφελος προκύπτει για βενζίνη και diesel και γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Βίντεο Μαρινάκη για τα μέτρα στήριξης: «Δεν θα αφήσουμε την κοινωνία αβοήθητη»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης για τη δίκη των Τεμπών: «Υπήρξε προσπάθεια να δυναμιτιστεί η διαδικασία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη στάση της και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο, με αιχμή «νέα τρένα, νέα υποδομή, νέους σταθμούς»
Δίκη για τα Τέμπη