Πολιτική

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το έκτακτο ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε πριν τις 8 το απόγευμα της Κυριακής (14/4/24), μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» ανέφερε μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας»…

Ο κύριος Μαρινάκης τόνισε: «Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη είναι η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις και για την πιθανότητα νέων μεταναστευτικών ροών ως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Τελ Αβίβ. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι εφόσον αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία ωστόσο η ελληνική πλευρά είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα «ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας», τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως «για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης»,

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο ΚΥΣΕΑ, εν μέσω της σοβαρότατης κρίσης στη Μέση Ανατολή. «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στην Κρήτη η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα παιδιά της: Ο «Χανιώτης» που χόρεψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού
Η υπουργός Τουρισμού ήταν χαμογελαστή και φιλική, ενώ μετά την εκδήλωση για την «Ορεινή Ελλάδα» ακολούθησε μουσική και χορευτικά δρώμενα στο Ηράκλειο της Κρήτης
Όλγα Κεφαλογιάννη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά σε πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ για την αναμονή στο Αττικόν και τα ράντζα - «Αφήνουμε τους λαϊκιστές να εξευτελίζονται»
«Δηλαδή ο κ. πολιτευτής του Πασόκ έχει πέσει έξω μόνον 100%…(για ΠΑΣΟΚ δεν το λες και άσχημα εδώ που τα λέμε)» σχολίασε αιχμηρά ο υπουργός Υγείας
O Άδωνις Γεωργιάδης
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
8
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 120