Πολιτική

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το έκτακτο ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε πριν τις 8 το απόγευμα της Κυριακής (14/4/24), μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» ανέφερε μετά το τέλος του ΚΥΣΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας»…

Ο κύριος Μαρινάκης τόνισε: «Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».

Ανησυχία για οικονομικές επιπτώσεις και μεταναστευτικές ροές

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη είναι η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις και για την πιθανότητα νέων μεταναστευτικών ροών ως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

Η Ελλάδα έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Τελ Αβίβ. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι εφόσον αποκλιμακωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει κίνδυνος για την οικονομία ωστόσο η ελληνική πλευρά είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα «ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη στη γειτονιά μας», τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως «για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης»,

Ο υπουργός εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επέστρεψε εσπευσμένα από τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο ΚΥΣΕΑ, εν μέσω της σοβαρότατης κρίσης στη Μέση Ανατολή. «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει γίνει δορυφόρος του Τσίπρα» – Η δήλωση Πάνα για τις συνεργασίες που άναψε φωτιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «διαβάζει» τη δήλωση του βουλευτή της Χαριλάου Τρικούπη για την ΕΛΑΣ ως άνοιγμα - «Κάλυψε το υπόλοιπο 20% που τους χωρίζει»
Απόστολος Πάνας
Κουτσούμπας κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα: «Στημένη» αντιπαράθεση, θυμίζει αγώνα του Βραδυποριακού με τον Ταλαιπωριακό
Σφοδρή κριτική από τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ για μισθούς, επίδομα ανεργίας και αξιολόγηση στο Δημόσιο - «Η οικονομία σας αντέχει δισεκατομμύρια για το μεγάλο κεφάλαιο»
Τσίπρας, Κουτσούμπας, Μητσοτάκης
Γκιλφόιλ για Μαζιώτη: «Ο ίδιος και οι αριστεροί τρομοκράτες σύντροφοί του, δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή της απόπειρας δολοφονίας, των πυροβολισμών και των βομβιστικών επιθέσεων, και δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για Δικαιοσύνη» λέει η πρέσβης την ΗΠΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 13
Κυβέλη Μάρδα για Αλέξη Τσίπρα: «Αυτό που με έπεισε ήταν η ενσυναίσθησή του» – Στο τραπέζι η κάθοδος στις εκλογές
«Χαρισματικός, ευφυής, με απίστευτο χιούμορ. Δεν κάθεται ούτε πάνω από τον άνθρωπο ούτε απέναντι, κάθεται δίπλα και τον ακούει», λέει για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Κυβέλη Μάρδα