Site icon NewsIT
11:45 Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026

ΕΛ.Α.Σ. κατά Μητσοτάκη: «Ανεβαίνει ο πληθωρισμός, ανακαλύπτει το 2015»

Η ΕΛ.Α.Σ. επικαλείται την ανακοίνωση για πληθωρισμό στο 5,6% και περιγράφει την πίεση στους πολίτες με τη φράση «το καλάθι αδειάζει, οι λογαριασμοί φουσκώνουν, η μέγγενη σφίγγει»

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ, Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSSI)

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ, Αλέξης Τσίπρας (Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSSI)

Πέτρος Κατσάκος

Την ώρα που η ακρίβεια περιορίζει όλο και περισσότερο τα εισοδήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να επιστρέψει στο 2015 και στους ποινικούς κώδικες, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Με νέα ανακοίνωσή της, συνδέει τις επιθέσεις του πρωθυπουργού κατά του Αλέξη Τσίπρα με την προσπάθεια να απομακρυνθεί η συζήτηση από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

«Κάθε φορά που σκαρφαλώνει ο πληθωρισμός, που η ακρίβεια συρρικνώνει και άλλο τα εισοδήματα, ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει ξανά το 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΑΣ.

Το καλάθι αδειάζει, οι λογαριασμοί φουσκώνουν

Η ΕΛ.Α.Σ. επικαλείται την ανακοίνωση για πληθωρισμό στο 5,6% και περιγράφει την πίεση στους πολίτες με τη φράση «το καλάθι αδειάζει, οι λογαριασμοί φουσκώνουν, η μέγγενη σφίγγει».

Απέναντι σε αυτή την καθημερινότητα, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιλέγει τη λάσπη αντί να δώσει απαντήσεις. Επαναφέροντας τον χαρακτηρισμό «αρχιερέας της διαφθοράς», υποστηρίζει ότι η αναφορά του στους ποινικούς κώδικες αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Του ζητήσαμε στοιχεία. Δεν έχει»

Το κόμμα επανέρχεται στην πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τεκμηριώσει τις αιχμές του κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Του ζητήσαμε ονόματα. Δεν έχει. Του ζητήσαμε στοιχεία. Δεν έχει», τονίζει, επιμένοντας ότι οι κατηγορίες παραμένουν χωρίς αποδείξεις.

Η Αμαλίας συνδέει έτσι την απαίτηση για συγκεκριμένες απαντήσεις με την ευθύνη της κυβέρνησης για το κόστος ζωής. Η ΕΛ.Α.Σ. υποστηρίζει ότι οι πολίτες γνωρίζουν τι τους πιέζει και ποια κυβέρνηση ευθύνεται, καταλήγοντας στο αίτημα για «πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version