Πολιτική

ΕΛΑΣ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η νέα παραπομπή αποκαλύπτει το μέγεθος της συγκάλυψης»  

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη διαψεύδει τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί «διαχρονικής παθογένειας»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα διάσταση στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δίνει η παραπομπή του πρώην προέδρου του οργανισμού και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μελά, καθώς και της πρώην διευθύντριας Άμεσων Ενισχύσεων, Αθανασίας Ρέππα, για το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαγωγής εγγράφου, εξέλιξη που προκαλεί νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη δικαστική εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ομόφωνη καταδίκη των δύο για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, αναδεικνύει το εύρος του σκανδάλου που αφορά τις αγροτικές ενισχύσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι γνώριζαν τα ευρήματα που αφορούσαν συστηματική απάτη στις αγροτικές ενισχύσεις και δεν διαβίβασαν στις εισαγγελικές αρχές το πόρισμα της Παρασκευής Τυχεροπούλου.

Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ακόμη ότι οι εξελίξεις αυτές διαψεύδουν τον κυβερνητικό ισχυρισμό περί «διαχρονικής παθογένειας» και κάνουν λόγο για συγκεκριμένες ευθύνες στη διαχείριση της υπόθεσης.

Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ποιοι είχαν γνώση της υπόθεσης, ποιοι φέρονται να συνέβαλαν στη συγκάλυψή της και ποιοι επέτρεψαν, όπως αναφέρει, τη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις συντάξεις χηρείας: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης που γίνεται χάρη στη συνετή οικονομική μας πολιτική
«Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύεται η μόνη δύναμη η οποία με σχέδιο και ορατό έργο στέκεται δίπλα στον πολίτη», γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης, εφαρμογή "PosoKanei"
Θάνος Ντόκος: Συναγερμός στο Μαξίμου μετά τη συνομιλία με Ρώσους φαρσέρ – Έρευνα για υβριδική επίθεση
Η κυβέρνηση κάνει λόγο για κυβερνοεπίθεση με χρήση προηγμένης ΤΝ και αποκλείει διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητεί την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού
Θάνος Ντόκος 51
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παίδων Πεντέλης: Υλοποιήσαμε την προεκλογική δέσμευσή μας ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη κτιριακή αναβάθμιση και παρέμβαση στις υποδομές του ΕΣΥ
Σε ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο μετατράπηκε το Παίδων Πεντέλης, έπειτα από ριζικές παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς του
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παίδων Πεντέλης