Πολιτική

ΕΛΑΣ για το κύκλωμα στις πολεοδομίες: «Η σταθερότητα της ΝΔ είναι η στασιμότητα των σκανδάλων»

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μιλά για «γαλάζιο κύκλωμα», ζητεί Δικαιοσύνη «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» οι εμπλεκόμενοι και θέτει το δίλημμα «στασιμότητα ή πρόοδος»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετωπική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπολύει η ΕΛΑΣ (Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη) του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το σκάνδαλο που ερευνάται στις πολεοδομίες της Αττικής και έχει ήδη οδηγήσει σε έξι συλλήψεις. Στο νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο για «εκτεταμένο γαλάζιο κύκλωμα», επιχειρώντας να συνδέσουν την υπόθεση με τη συνολική εικόνα φθοράς της κυβέρνησης.

Η ΕΛΑΣ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει ότι οι πολεοδομίες αναδεικνύουν το πραγματικό περιεχόμενο της «σταθερότητας» που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία: όχι θεσμική κανονικότητα, αλλά στασιμότητα σκανδάλων, απευθείας αναθέσεων, υποκλοπών και διαφθοράς.

Στην ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη αναφέρει ότι το σκάνδαλο στις πολεοδομίες επιβεβαιώνει πως το κράτος, οι μηχανισμοί και τα ταμεία του αντιμετωπίζονται ως «ιδιοκτησία μιας πολιτικής και κερδοσκοπικής ελίτ». Με αυτή τη διατύπωση, το κόμμα επιχειρεί να εντάξει την υπόθεση σε ένα ευρύτερο αφήγημα θεσμικής παρακμής και κομματικής ιδιοποίησης του Δημοσίου.

«Δεν πάει άλλο»

Το πιο καθαρό πολιτικό μήνυμα της ανακοίνωσης συνοψίζεται στη φράση «Δεν πάει άλλο». Η ΕΛΑΣ ζητεί να μπει τέλος, όπως αναφέρει, στον «ευτελισμό της δημοκρατίας», στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, στη συγκάλυψη και στην ατιμωρησία.

Παράλληλα, ζητεί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Πρόκειται για διατύπωση που ανεβάζει πολιτικά τον πήχη της αντιπαράθεσης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ευθύνες πέραν των άμεσα εμπλεκομένων.

«Επανάσταση ηθικής και εντιμότητας»

Η ανακοίνωση κλείνει με τη φράση ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από «μια επανάσταση ηθικής και εντιμότητας». Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί έτσι να μετατρέψει μια υπόθεση διοικητικής διαφθοράς σε κεντρικό πολιτικό δίλημμα. «Το δίλημμα είναι στασιμότητα ή πρόοδος», τονίζει η ΕΛΑΣ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: 28 χρόνια μετά, τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας αδειοδοτούνται οριστικά – Ιστορική θεσμική αλλαγή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα γραφείο, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης περίπου δύο ετών»
Παύλος Μαρινάκης
Χατζηδάκης για «Ατζέντα 2030»: Παραγωγικότητα, νέο κράτος και ισχυρότερη Ελλάδα – «Εμείς με νέες ιδέες, οι άλλοι με τοξικότητα»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει τον συντονισμό του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης
Σύγκρουση στη Βουλή για τον μόνιμο υφυπουργό στο ΥΠΕΞ: Η αντιπολίτευση βλέπει «τακτοποίηση» Χατζηβασιλείου, ο όρος υπάρχει στο Σύνταγμα λέει ο Γεραπετρίτης
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας καταγγέλλουν θεσμικό τέχνασμα μετά τον ανασχηματισμό
Γιώργος Γεραπετρίτης