Πολιτική

ΕΛΑΣ: Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Στις 27 Ιουνίου 2026 σχεδιάζεται η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου - Προχωρά και η ψηφιακή πλατφόρμα Myelas.gr
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η οργανωτική συγκρότηση της ΕΛΑΣ (Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης), του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περνά στην επόμενη φάση, με τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Επιτροπής.

Όπως ανακοινώθηκε, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ενώ η σύνθεση τόσο του Εθνικού Συμβουλίου όσο και της Πολιτικής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, σηματοδοτώντας την επίσημη εκκίνηση της εσωτερικής λειτουργίας της Συμπαράταξης. Ήδη, σύμφωνα με πηγές από την Αμαλίας, έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν δεκάδες θεματικές ομάδες, καθώς και πυρήνες οργανωτικού συντονισμού σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, σε λίγες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη διαδραστική λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα Myelas.gr, με δυνατότητες ενημέρωσης, συζήτησης, διάδρασης και συντονισμού των μελών της Συμπαράταξης.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών. Έχει διατελέσει δήμαρχος Σκύρου την περίοδο 2014-2019, ενώ εξελέγη βουλευτής Εύβοιας με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Κατά την πολιτική του διαδρομή έχει δραστηριοποιηθεί κυρίως σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό μπρα ντε φερ Ελλάδας – Τουρκίας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» λέει η Αθήνα, «ισχύει από το 2019» απαντά η Άγκυρα
Ο πρέσβης Αχμέντ Γιλντίζ της Τουρκίας υποστήριξε ότι «το Συμβούλιο αυτό δεν είναι δικαστήριο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών»
H Αγλαΐα Μπαλτά 70
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 9