Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Eldorado: “Πυροτέχνημα το τελεσίγραφο” λέει ο Σταθάκης

Eldorado
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Σταθερός στην κυβερνητική γραμμή ο Γιώργος Σταθάκης. Τι ανέφερε για την ανακοίνωση της Eldorado αλλά και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Συνεχίζεται η συζήτηση -και κατά προέκταση η πολεμική- στην πολιτική σκηνή για την Eldorado. Αυτήν την εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαιτησία με την Ελληνικός Χρυσός για το μέλλον της επένδυσης στη Χαλκιδική. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας απόψε στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Σταθάκης: “Χωρίς ουσία το τελεσίγραφο της Eldorado”

Ανακοίνωσε επίσης ότι ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο “οικόπεδο” 2 του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για σημαντική επένδυση και πρόσθεσε: “Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα”. Υπενθύμισε ακόμη ότι η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια.

Επανέλαβε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60% του υποέργου των Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας. Απέρριψε επιπλέον το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η εταιρία δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

Χαρακτήρισε τέλος χωρίς ουσία και περιεχόμενο την προχθεσινή τοποθέτηση της εταιρίας περί τελεσιγράφου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το υπουργείο δεν πολιτικολογεί αλλά συνεχίζει να λειτουργεί θεσμικά και να αντιμετωπίζει την επένδυση με θεσμικό τρόπο. “Και η εταιρεία φαντάζομαι στο τέλος της ημέρας θα συνεχίσει να λειτουργεί θεσμικά”, κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις