Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελενόπουλος: “Έμποροι πατριωτισμού επιχειρούν να ξεθάψουν ανύπαρκτα και ψευδή γεγονότα”

Ελενόπουλος: “Έμποροι πατριωτισμού επιχειρούν να ξεθάψουν ανύπαρκτα και ψευδή γεγονότα”
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Με σχόλιό του ο Συντονιστής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Ελενόπουλος, με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως “ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα επιτρέψει ποτέ τα εθνικά θέματα να γίνουν αντικείμενο επικίνδυνων παιχνιδιών για τα εθνικά συμφέροντα”.

Στην παρέμβασή του ο κ. Ελενόπουλος, κάνει, επίσης, λόγο για “δήθεν υπερπατριώτες, εμπόρους πατριωτισμού και λοιπούς τυχοδιώκτες”, αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις και δημοσιεύματα για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου στα εθνικά θέματα:

Ο Γ. Ελενόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Δηλώσεις και δημοσιεύματα δήθεν υπερπατριωτών, εμπόρων πατριωτισμού και λοιπών τυχοδιωκτών”, που – όπως αναφέρει χαρακτηριστικά – “αναζητούν μονίμως εξιλαστήρια θύματα, σχετικά με τα εθνικά μας θέματα και δήθεν, την προδοτική στάση κάποιων πολιτικών, σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αναφορές για τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, την Κύπρο, την ΑΟΖ, το Καστελόριζο κ.λπ.”.

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνει ότι τέτοιου είδους αναφορές “είχαν πρωτοεμφανιστεί μετά το καλοκαίρι του 2017, δηλαδή, σχεδόν 15 ολόκληρα χρόνια ύστερα από την περίοδο που υποτίθεται ότι αφορούσαν, όταν και τότε σημαντικά εθνικά θέματα είχαν απασχολήσει την επικαιρότητα και οι δήθεν εθνικόφρονες επιδίωκαν και πάλι να δημιουργήσουν έναν “εχθρό”, για την Ελλάδα και την Κύπρο” και προσθέτει πως “το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είχε τότε εκδώσει αποστομωτική ανακοίνωση, που είχε ως αποτέλεσμα οι γνωστοί υπερπατριώτες να σιωπήσουν”.

Click4more: Δένδιας σε ΓΓ ΟΗΕ: Ανύπαρκτα τα μνημόνια Τουρκίας – Συρίας

Αφού επισυνάπτει την ανακοίνωση του 2017, υποστηρίζει ότι και “σήμερα, που τα εθνικά μας θέματα, βρίσκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων, οι έμποροι του πατριωτισμού, θέλοντας να πουλήσουν χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, επιχειρούν να ξεθάψουν ανύπαρκτα και ψευδή γεγονότα, ώστε να παίξουν στο εγχώριο χρηματιστήριο της καταστροφικής εθνικοφροσύνης” και τονίζει:

“Η Ελλάδα, η Κύπρος, ο Ελληνισμός, έχουν ανάγκη από ενότητα και ομοψυχία, όχι από φανατικούς τυχοδιώκτες και έμπορους του μίσους και του διχασμού”.

Κάνει λόγο για γνωστούς “ψοφοδεείς κήρυκες της μισαλλοδοξίας, προεξοφλούσαν την αποτυχία μιας εθνικής στρατηγικής, που οδήγησε στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς να έχει επιλυθεί το Κυπριακό, μιας εθνικής στρατηγικής που έδωσε πάνω από 20 χρόνια ηρεμίας και συνεργασίας στο Αιγαίο”, υπογραμμίζοντας: “Διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα τότε. Ματαιοπονούν και τώρα”.

Και καταλήγει ο Γιώργος Ελενόπουλος με το εξής υστερόγραφο :

“Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι, με αφορμή τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, η Παράταξη που μεγάλωσε την Ελλάδα και έδωσε αξιοπρέπεια στους Έλληνες, η Παράταξη που έβαλε πάντα πάνω από το κομματικό κόστος τη χώρα και τους Έλληνες, η Παράταξη που συνέβαλε τα μέγιστα να γίνει πράξη η εθνική συμφιλίωση και στη συνέχεια να υπάρξει μια καρποφόρα εθνική στρατηγική, βάλλεται όχι μόνο από φασίστες και εμπόρους πατριωτισμού, αλλά και από δήθεν αριστερούς.

Το πεδίο και αυτής της συνάντησής τους, είναι η απόδειξη των αιτιών που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική καταστροφή”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις