Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης!

Κώστας Μπαρμπαρούσης

– Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την πολύωρη απολογία του
– Απαγόρευση εξόδου από την χώρα, χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του οι περιοριστικοί όροι
– “Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη” τόνισε αμέσως μετά την διαδικασία
– Ευχαρίστησε τους δικηγόρους του και… πήγε σπίτι του
– Τι υποστήριξε στην απολογία του ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής για τα… χουντικά όνειρα που έκανε μέσα στην Βουλή
– Δείτε βίντεο με την αποχώρησή του από τα δικαστήρια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του ενώπιον του 16ου τακτικού ανακριτή. Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Δείτε την έξοδο του Κώστα Μπαρμπαρούση

Τι δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απόφαση

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Ο ανεξάρτητος-πλέον-βουλευτής οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Κι αυτό προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας που αφορά τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής για το Μακεδονικό.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του “ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως” στην ομιλία του.

Αναφέρει πως αποτελούν “ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης“. Ακόμη, τονίζει: “Η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη. Η οποία, μάλιστα, φθάνει τα 20 χρόνια.

Τον βουλευτή περίμεναν έξω από τα ανακριτικά γραφεία περίπου δέκα φίλοι του, οι οποίοι όταν τον είδαν να βγαίνει και να τους κάνει το σήμα της νίκης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις