Πολιτική

Ελλάς – Αυστρία… ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνάντηση του Αυστριακού πρόεδρου Χάινς Φίσερ με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς συμφώνησαν ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα της κλιμάκωσης των μέτρων και των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το θέμα άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τον Αυστριακό πρόεδρο για την συμφωνία της Gazprom με τον αυστριακό ενεργειακό κολοσσό OVN, ζητώντας να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας του απάντησε επισημαίνοντας το εθνικό συμφέρον της συμφωνίας αυτής, για την χώρα του, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρμαχος της «ενεργειακής διασποράς» και εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για την στάση που κρατάει η ΕΕ απέναντι στην Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη θέση έχει διατυπώσει πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τάσσεται κατά των κυρώσεων στη Ρωσία.

Ο κ. Φίσερ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα για τις προτάσεις του σχετικά με το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται κατά την διάρκεια της συνάντησης να ξεκαθάρισε στον Αυστριακό πρόεδρο, του οποίου οι θέσεις ταυτίζονται με εκείνες του Βερολίνου όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του ελληνικού ζητήματος, ότι «δεν δεσμεύεται από κανενός είδους συμφωνία και ζητά ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής για το χρέος, ρήτρες ανάπτυξης και μορατόριουμ αποπληρωμής, που θα βάλουν τέλος στην συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς – Δεν μιλάω πρώτη φορά για ”καβαλημένα καλάμια”»
«Στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις φιλοδοξίες του. Εμένα με ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το κόμμα Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στον δρόμο: Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ μετά τη ΔΕΘ
Με οργανωτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα και κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον στο τραπέζι, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη περνά από τη φάση της συγκρότησης στη δοκιμασία της κοινωνικής απήχησης
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Κοντολίζα Ράις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των διαδοχικών κρίσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 67