Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Έλληνας του εξωτερικού εξηγεί πώς διαπίστωσε τη διαροή των email στην Ασημακοπούλου

Έλληνας του εξωτερικού εξηγεί πώς διαπίστωσε τη διαροή των email στην Ασημακοπούλου
Eurokinissi

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το μπαράζ email σε Έλληνες του εξωτερικού από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Για την υπόθεση των email σε απόδημους η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, ενώ τουλάχιστον δύο Έλληνες του εξωτερικού, μία κάτοικος Ολλανδίας και ένας κάτοικος Λονδίνου κατέθεσαν αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο Αντώνης Πέτσας, κάτοικος Λονδίνου, εξήγησε πως διαπίστωσε τη διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τονίζοντας ότι υπεύθυνο είναι το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Πέτσας εργάζεται στον τομέα της ανάλυσης δεδομένων και γνωρίζει καλά τι συμβαίνει με τις ποινές και την προστασία που παρέχεται σε τέτοια ζητήματα.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τηρείται πρωτόκολλο και να διαρρεύσουν τα στοιχεία από το υπουργείο».

Ο κ. Πέτσας και οι υπόλοιποι απόδημοι Έλληνες του Λονδίνου έλαβαν το email της κ. Ασημακοπούλου την 1η Μαρτίου, περίπου στις 07:00 το πρωί.

«Εγώ είχα γραφτεί πέρυσι για να ψηφίσω ως απόδημος στις πρώτες εκλογές. Δεν το πρόλαβα αλλά ψήφισα στις δεύτερες. Φέτος για την επιστολική ψήφο δεν είχα κάνει καν αίτηση», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Όπως είπε, το email ενημέρωνε ότι έρχεται η επιστολική ψήφος, ζητούσε από τους απόδημους να γραφτούν στην πλατφόρμα και τόνιζε ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση τις επόμενες 100 ημέρες για τις δράσεις ενόψει των ευρωεκλογών. Μάλιστα, έδινε τη δυνατότητα να λάβουν γνώση της πολιτικής προστασίας των δεδομένων.

«Η πλάκα είναι ότι όσοι το πατούσαν η κ. Ασημακοπούλου ήξερε πόσοι ήταν αυτοί», σχολίασε ο κ. Πέτσας.

Σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία

Ο δικηγόρος του κ. Πέτσα, Βασίλης Σωτηρόπουλος, τόνισε πως «η ποινική διαδικαστικά είναι σε εξέλιξη από την εισαγγελία Αθηνών. Αυτό αφορά ένα σκέλος που είναι αυτεπάγγελτο και γι’ αυτό δεν κάνουμε μηνύσεις. Θα δούμε πως θα καταλήξει η έρευνα, αν θα προσωποποιούν ευθύνες, αν θα ασκηθεί δίωξη, για να ασκήσουμε μετά τα δικαιώματα από την πλευρά των αποδήμων».

«Οι απόδημοι, μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου επειδή δεν προστάτευσε τα δεδομένα τους», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις