Απίστευτοι διάλογοι και ύβρεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, μετά την τρίτη ψηφοφορία που... δεν έφερε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Με ύβρεις και ασεβείς χειρονομίες υποδέχτηκαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μερικοί δε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά ακόμα και προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια.
Το έναυσμα έδωσε πρώτος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές.
Ο κ. Μιχαλολιάκος μαζί με όλους τους βουλευτές του κόμματός του σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειρονομούν με απρέπεια, να φωνάζουν και να βρίζουν τους βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει.
Αμέσως οι βουλευτές της ΝΔ που κάθονταν στα διπλανά έδρανα άρχισαν να απομακρύνονται χωρίς να αντιδρούν.
Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος, με τα χέρια τους υψωμένα χαιρετούσαν ομοϊδεάτες τους που βρίσκονταν στα θεωρεία της Βουλής και οι οποίοι, επίσης, επευφημούσαν.
Το γεγονός ότι υπήρξαν επισκέπτες που αντέδρασαν από τα θεωρεία της Βουλής, κάτι που ρητώς απαγορεύεται από τον Κανονισμό, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έλεγαν να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια της Βουλής και εξακολουθούσαν να φωνάζουν και να βρίζουν.
Ο κ. Μιχαλολιάκος κάποια στιγμή ακούστηκε να φωνάζει προς τους αστυνομικούς της Βουλής «φορέστε χειροπέδες στους κλέφτες της συγκυβέρνησης, όχι σε εμάς».
«Στη φυλακή να οδηγήσετε όλους αυτούς εδώ, όχι τη Χρυσή Αυγή», φώναζε και η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία αργότερα έφτυσε τον Στάθη Μπούκουρα!
Ο Γιάννης Λαγός γύρισε προς το έδρανο όπου καθόταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας και μόλις διαπίστωσε ότι απουσίαζε άρχισε να φωνάζει δυνατά, επειδή ο δεύτερος ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πού είσαι Μπούκουρα; Εξαφανίστηκες! Δεν θα έχει τρύπα να κρυφτείς! Να σε δω τι θα κάνεις ρε κ……».
Τελικά, αποφάσισαν να αποχωρήσουν όταν η αίθουσα της Ολομέλειας είχε σχεδόν αδειάσει από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ