Πολιτική

Εμμονή Βελόπουλου με Τσιόδρα – Η μπάλα πήρε και τον Σύψα!

Νέα επίθεση στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο από το βήμα της Ολομέλειας που αυτή την φορά συμπεριέλαβε και τον καθηγητή Νίκο Σύψα καταγγέλλοντας ότι χρηματοδοτούνται από φαρμακευτικές εταιρείες.

Χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος αρχικά παρομοίασε τον κ. Τσιόδρα με τον Ίκαρο λέγοντας πως  «ο Τσιόδρας είναι σαν τον  Ίκαρο που πέταγε και του άρεσε η ο ήλιος. Τον κάψατε! Όμως από την υπερβολική δημοσιότητα, έβγαινε και έλεγε άλλα ντ’ άλλων. Θα τα πούμε όμως αυτά και μετά.

Πράγματι, στην συνέχεια όταν μίλησε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία ανέφερε πως «γίναμε όλοι δούλοι ενός αόρατου εχθρού και αυτό έγινε με την συνδρομή την δική σας  (σ.σ. της κυβέρνησης) που δώσατε λεφτά στα Κανάλια και μεταδόθηκε ο φόβος. Ετησίως έχουμε 360.000 πνιγμούς κάθε χρόνο στις πισίνες και στην θάλασσα. Τι θα κάνουμε θα κλείσουμε τις πισίνες και θα απαγορεύσουμε το κολύμπι;» Και πρόσθεσε: «Με όσα κάνατε ή κάνατε έγκλημα στην οικονομία σε βάρος της Ελλάδας που ακούσατε αυτά που σας εισηγήθηκαν   ήταν σωστά αυτά που λέει (σ.σ. ο Τσιόδρας) και καλά κάνατε και τον ακούσατε σωστά».

Όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προχώρησε ακόμα περισσότερο κατά των επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας λέγοντας ότι πήραν χρήματα από φαρμακοβιομηχανίες λέγοντας βέβαια «…και καλά κάνουν για την δουλειά τους αλλά η Glaxo ετοιμάζει εμβόλιο και βγαίνουν για να  υπερασπιστούν το εμβόλιο!»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός απάντησε σε αυτή την κριτική στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης λέγοντας: «Αντιλαμβανόμαστε ότι είστε αντίθετος από την πολιτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση. Ήταν επιτυχής και την δέχθηκε ο ελληνικός λαός, δικαίωμα σας είναι να έχετε άλλες απόψεις, για μας  προτεραιότητα έχει η υγεία, η κοινωνική συνοχή και τρίτον η επανεκκίνηση της οικονομίας. Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε την αντίθετη θεώρηση (σ.σ. της αγέλης προφανώς) που κάποιες άλλες χώρες ακολούθησαν με τα γνωστά αποτελέσματα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος του ανταπάντησε πως «δεν καταλάβατε, εγώ σας είπα ότι στην αρχή συμφωνούσα με τα μέτρα της Κυβέρνησης και τα στήριξα αλλά αυτό που σας είπα όμως είναι ότι εάν έκανε αυτά στην αρχή με τις απαγορεύσεις να τα κάνει και τώρα στις συγκεντρώσεις». Νωρίτερα στην ομιλία του ζήτησε να συλλαμβάνονται όλοι όσοι συγκεντρώνονται σε πλατείες και διαδηλώνουν όπως γινόταν και με τους ιερείς που άνοιγαν εκκλησίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Σούδα δεν απειλείται, ανησυχία για τα στενά του Ορμούζ, ιστορικό καθήκον η στρατιωτική αποστολή στην Κύπρο
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέρριψε τις αντιδράσεις της Τουρκίας σχετικά με την εγκατάσταση συστημάτων Patriot στην Κάρπαθο, κάνοντας λόγο για «απολύτως ανυπόστατους ισχυρισμούς»
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γεωργιάδης κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του Λαζόπουλου: «Μου προκαλεί μεγάλη ηθική βλάβη αυτή η επίθεση»
Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «ύβρεις, συκοφαντίες και προτροπή σε βία», επισημαίνοντας ότι δεν του έμεινε «κανένα απολύτως άλλο περιθώριο» από το να προσφύγει στη Δικαιοσύνη
Λαζόπουλος και Γεωργιάδης
157
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ: Στο επίκεντρο οι ελληνογαλλικές σχέσεις και η Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και γγ του «Renaissance» του Εμανουέλ Μακρόν - Ανταλλαγή απόψεων για ευρωπαϊκά και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση στις εξελίξεις στο Ιράν
Μητσοτάκης και Ατάλ