Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τι συμβαίνει με την υποχρέωση της Ελλάδας για βοήθεια στη Βόρεια Μακεδονία και προς τους άλλους γείτονες της

εμβόλιο εμβόλια
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Εμβόλια κατά του κορονοϊού και στη Βόρεια Μακεδονία θα δώσει η Ελλάδα, καθώς είναι υποχρεωμένη από την ΕΕ και τη συμφωνία που έχει συναφθεί για την προμήθεια των δόσεων να μεριμνήσει ως μέλος της και για τις χώρες που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ ή το status τους αναφέρεται προς ένταξη στο μέλλον.

Σ’ αυτό το μπλοκ συγκαταλέγονται ασφαλώς τα Δυτικά Βαλκάνια, άρα και οι βόρειοι γείτονές μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η κυβέρνηση είναι απόλυτα ενήμερη για την υποχρέωση της χώρας μας, αλλά τονίζεται πως όλα θα ξεκαθαρίσουν σε δεύτερο χρόνο και οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο λόγος είναι πως ναι μεν η Ελλάδα συμμετέχει θεσμικά εκ του ρόλου της στο πλαίσιο βοήθειας προς αυτές τις χώρες, αλλά αυτό που προέχει είναι να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες. Επίσης, ρόλο θα παίξει για τη βοήθεια και η ακριβής ποσότητα των δόσεων την οποία θα λάβει η Ελλάδα και το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Συνεπώς, αυτή τη στιγμή αναφορές σε αριθμούς δόσεων και χρονοδιάγραμμα παράδοσης της βοήθειας προς τη Βόρεια Μακεδονία δεν ευσταθούν, καθώς το πλαίσιο της βοήθειας που υποχρεούται θεσμικά να δώσει η χώρα μας είναι συγκεκριμένο και προκαθορισμένο και συναρτάται απόλυτα με τις δικές της ανάγκες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις