Πολιτική

Εν αναμονή των παρεμβάσεων Καραμανλή και Σαμαρά: Χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στη “γαλάζια” παράταξη τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, την 1η Ιουλίου, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο.

Για πρώτη φορά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση και μάλιστα όχι σε ένα ουδέτερο τάιμινγκ. Θα παρέμβουν σε μία χρονική στιγμή όπου ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι «μουρμούρες» για το αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η συζήτηση για το αν η Ν.Δ. πρέπει να έχει σταθερά δεξιά πορεία ή να κλίνει και προς το κέντρο.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση του γραφείου του Κ. Καραμανλή για την παρουσία του στην εκδήλωση, υπήρξε αναφορά στον Α. Σαμαρά και το αντίστροφο.

Πρόκειται σαφέστατα για ένα πολιτικό μήνυμα, ενώ ο Μεσσήνιος πολιτικός έκανε αναφορά και στο θέμα που θα εστιάσει: «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. – οι οποίοι σημειωτέον, απείχαν από τον προεκλογικό αγώνα τόσο στις εθνικές εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές – έχουν κατά καιρούς πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων… Από την εξωτερική πολιτική έως τις υποκλοπές.

Μάλιστα, το κλίμα μεταξύ του Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφώνησε έντονα και με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ακόμη πιο ψυχρό.

Χαμηλοί τόνοι από την κυβέρνηση

Στελέχη της Πειραιώς και της κυβέρνησης κρατούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι λόγω του ειδικού βάρους που έχουν οι δύο άνδρες, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και δεν προχωρούν σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο…

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε τους δύο πρώην πρόεδρους και πρωθυπουργούς. Κάθε φορά είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, προ ημερών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πάντως στο πρωθυπουργικό γραφείο, μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ., αλλά και στον κόσμο της “γαλάζιας” παράταξης, είναι προφανές το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της ομιλίας των δύο πρώην αρχηγών.

Θα κρατήσουν και σε ποιο βαθμό… “ισορροπίες” ή οι “βολές” προς την κυβέρνηση θα είναι ευθείες και συντονισμένες;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για φωτογραφίες των 200 της Καισαριανής: Υπάρχει ολόκληρο άλμπουμ, όχι μόνο αυτές που είδαμε
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «έξυπνη κίνηση» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη να κηρύξει τις φωτογραφίες ως προστατευόμενο μνημείο, μπλοκάροντας τη δημοπρασία
Κομμουνιστές αντιστασιακοί οδηγούνται στο απόσπασμα την Πρωτομαγιά του '44
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: «Μόνο με την Υγεία δεν ασχολείται», «Η βία δε θα κανονικοποιηθεί»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα επεισόδια, ενώ ο υπουργός Υγείας απάντησε επί προσωπικού και αναφέρθηκε σε στοιχεία για τη στελέχωση και τις δαπάνες του νοσοκομείου
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Δένδιας για Τουρκία: Έχουμε ζωντανή απειλή 10 φορές μεγαλύτερή μας – Η θητεία είναι αγγαρεία και αυτό το «παραμύθι» θα αλλάξει
«Χρειαζόμαστε τον στρατό των πολιτών, αυτή είναι η ελληνική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας 5
Μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα Κασσελάκη: «Προεδροκεντρικό σχήμα» και «συνέδριο-παρωδία» καταγγέλλουν εκατοντάδες μέλη
Κείμενο αποχώρησης που διακινείται προς υπογραφή στο διαδίκτυο καταγγέλλει «υπονόμευση» συλλογικών διαδικασιών και «προεδροκεντρικό σχήμα», στρέφοντας τα πυρά του στον πρόεδρο
Στέφανος Κασσελάκης 10