Πολιτική

Εν αναμονή των παρεμβάσεων Καραμανλή και Σαμαρά: Χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στη “γαλάζια” παράταξη τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά, την 1η Ιουλίου, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή», στο Πολεμικό Μουσείο.

Για πρώτη φορά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση και μάλιστα όχι σε ένα ουδέτερο τάιμινγκ. Θα παρέμβουν σε μία χρονική στιγμή όπου ακόμη δεν έχουν κοπάσει οι «μουρμούρες» για το αρνητικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές, και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η συζήτηση για το αν η Ν.Δ. πρέπει να έχει σταθερά δεξιά πορεία ή να κλίνει και προς το κέντρο.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση του γραφείου του Κ. Καραμανλή για την παρουσία του στην εκδήλωση, υπήρξε αναφορά στον Α. Σαμαρά και το αντίστροφο.

Πρόκειται σαφέστατα για ένα πολιτικό μήνυμα, ενώ ο Μεσσήνιος πολιτικός έκανε αναφορά και στο θέμα που θα εστιάσει: «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ν.Δ. – οι οποίοι σημειωτέον, απείχαν από τον προεκλογικό αγώνα τόσο στις εθνικές εκλογές, όσο και στις Ευρωεκλογές – έχουν κατά καιρούς πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων… Από την εξωτερική πολιτική έως τις υποκλοπές.

Μάλιστα, το κλίμα μεταξύ του Μαξίμου και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαφώνησε έντονα και με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι ακόμη πιο ψυχρό.

Χαμηλοί τόνοι από την κυβέρνηση

Στελέχη της Πειραιώς και της κυβέρνησης κρατούν χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι λόγω του ειδικού βάρους που έχουν οι δύο άνδρες, έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και δεν προχωρούν σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο…

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούμε τους δύο πρώην πρόεδρους και πρωθυπουργούς. Κάθε φορά είναι μία καλή ευκαιρία να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, προ ημερών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Πάντως στο πρωθυπουργικό γραφείο, μεταξύ των βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ., αλλά και στον κόσμο της “γαλάζιας” παράταξης, είναι προφανές το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της ομιλίας των δύο πρώην αρχηγών.

Θα κρατήσουν και σε ποιο βαθμό… “ισορροπίες” ή οι “βολές” προς την κυβέρνηση θα είναι ευθείες και συντονισμένες;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Έχω τεράστιο θαυμασμό για την Ελλάδα και θα ήθελα να την επισκεφτώ
Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων από τον νέο πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ ζήτησε από τον Αντώνη Αλεξανδρίδη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ 24
Κωνσταντίνος Τασούλας για τις φωτογραφίες με τους 200 της Καισαριανής: «Καθοριστική συμβολή στην ιστορική μνήμη»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση των ιστορικών ντοκουμέντων από τις εκτελέσεις αγωνιστών την περίοδο της κατοχής
Κωνσταντίνος Τασούλας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει τις καταγγελίες για απλήρωτη εργαζόμενη: «Δεν απασχολείται στην Πλεύση Ελευθερίας εδώ και ένα χρόνο»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μιλά για «κακοστημένη σκηνοθεσία» στην υπόθεση «Βιολάντα», καταγγέλλει και «εντεταλμένες προσπάθειες εκβίασης» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη κατά Γεωργιάδη, Κουσουλό και Πολύζο
Ζωή Κωνσταντοπούλου 23
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
31