Πολιτική

Ένα καράβι δώρο στον Αντώνη Σαμαρά

Τον Φιλανθρωπινό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σαμαράς παρακάθισε σε γεύμα και ευχαρίστησε την «Αποστολή» και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το έργο τους.

«Είναι συγκινητική η προσπάθεια της Εκκλησίας και η δική σας προσωπικά» είπε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και του έδωσε συγχαρητήρια για το διαφανή τρόπο διαχείρισης των τροφίμων, αλλά και για τις επαφές του με την ομογένεια. «Η νικηφόρος αγάπη να αγκαλιάζει κάθε πολίτη, κάθε ελληνική οικογένεια» πρόσθεσε και αντάλλαξαν δώρα.

Το δώρο του πρωθυπουργού ήταν ένα καραβάκι, όπως είπε, με συμβολικό χαρακτήρα, «που μας πηγαίνει σε ήρεμα νερά».

«Να προσέξουμε πολύ το παρόν. Το παρόν είναι το πιο κρίσιμο, που δημιουργεί τα θεμέλια για το αύριο» είπε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε: «Παρά την κρίση που περνάμε, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα». Επίσης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί βρήκαμε ανταπόκριση σε εσάς για πολλά δυσεπίλυτα θέματα όπως τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας που ήταν δεσμευμένη από το 1834 και δεύτερον γιατί βρήκαμε την κατανόησή σας και λύσαμε πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα. Ευχή μου είναι να συνεχιστεί η δυνατή συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας»
ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, λόγω πένθους για την τραγωδία του «Norman Atlantic» στην Αδριατική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 124