Πολιτική

Με έναν νόμο και με διαδικασία επείγοντος θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα!

Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απόφαση για τα προαπαιτούμενα πάρθηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τα προαπαιτούμενα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο κ. Βούτσης, εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018. Επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

[read4more]

Ακόμη, ο κ. Βούτσης, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για αλλαγές βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστούν σοβαρά νομοσχέδια.

Ο ΠτΒ δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη.

Και τόνισε πως οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμο της στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα της αρχές Οκτωβρίου.

«Τα τρία θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ημερο» είπε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Διαμαντοπούλου σε Δούκα για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
Εσωτερική αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η συζήτηση που άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας για διάλογο και ενδεχόμενη συνεργασία...
Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας 10
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ): Με 300 + 1 υπογραφές στον Άρειο Πάγο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Πρόσωπα από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τον πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό συνυπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη - Τα ονόματα
Αλέξης Τσίπρας
Φρέντι Μπελέρης για τα περί εμπλοκής Κούσνερ στην επένδυση στην Αλβανία: Bάζουν έναν «μπαμπούλα» για να μην αντιδρά ο κόσμος
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε αυθαιρεσίες στην τουριστική επένδυση κοντά στην Αυλώνα και μίλησε για έλλειψη διαφάνειας από την κυβέρνηση Ράμα
Φρέντι Μπελέρης
Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα μετά τις δηλώσεις για μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα Τσίπρα - «Σεβασμός στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ»
«Να δώσουμε μάχη στις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τις προοδευτικές δυνάμεις για προγραμματικές συγκλίσεις», έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων
Χάρης Δούκας
5