Πολιτική

Ένας χρόνος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι θα μας θυμίσει την επέτειο ο Αλέξης Τσίπρας

Επικοινωνιακή αντεπίθεση από την κυβέρνηση, η οποία με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάδειξή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα παρουσιάσει με συγκέντρωση και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ερχόμενη Κυριακή, όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο κλίμα αυτό η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα και την πρωτοβουλία να προκαλέσει στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στόχος είναι να κληθεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν τις δικές τους θέσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στόχος είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αίτημα που διαρκώς επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, να πει, δηλαδή, αν συντάσσεται με την πρόταση των δανειστών για μειώσεις συντάξεων.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί επίσης, «να λάβει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης που παρουσίασε η κυβέρνηση για την αποκαμματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης ή αν θα επιλέξει τη διατήρηση του πελατειακού κράτους που έλαβε χώρα επί των ημερών του».

Όλα αυτά, γίνονται την ώρα που η κυβέρνηση είναι πολύ πιεσμένη από τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό. Σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσθηκε μετά και τις έντονες αντιρρήσεις των θεσμών για το Ασφαλιστικό να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατόν η νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης. Μάλιστα αποφασίσθηκε ότι θα την παραδώσουν μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Οι θεσμοί έχουν θέσει ως απαράβατο όρο να διαμορφωθεί από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο η νέα βάση για να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, πάλι, επιμένει ότι παραμένει στόχος να έρθει στην βουλή το πρώτο 15νθημερο Φεβρουαρίου. Έτσι τα τεχνικά κλιμάκια θα πατήσουν πόδι στην Αθήνα αφού διαπιστώσουν ότι υπάρχει πεδίο συμφωνίας ειδικά στο Ασφαλιστικό.

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε αυτό από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράϊτχαρτ.  «Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».
Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης σε Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα του 2019: Αποφάσισαν να ψηφίσουν να μειωθούν οι ποινές σε μια σειρά από ειδεχθή εγκλήματα
Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο βίντεο που ανέβασε ο Τσίπρας καλώντας τον Μητσοτάκη να δώσει «ονόματα και διευθύνσεις» για όσα ανέφερε σχετικά με την ψήφιση του νόμου
Παύλος Μαρινάκης
Αυγερινοπούλου για δημοσίευμα για «Χωριάτικο»: Αθέμιτη στοχοποίηση της οικογένειάς μου – Δεν έχω την παραμικρή σχέση
Δημοσίευμα εμπλέκει τον πρώην σύζυγο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σε offshore εταιρεία, στην οποία φέρεται να είναι μέτοχος μαζί με τη σύζυγο του Άγγελου Γιαννακόπουλου
Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Μητσοτάκης για το ελληνικό FBI: «Υποκριτές όσοι αναρωτιούνται γιατί έχουμε τόσες αποκαλύψεις» - Σφοδρά πυρά κατά Τσίπρα
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός - Πάνω από 2,2 δισ. ευρώ ετησίως από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - «Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν πλάτη σε κυκλώματα δεν έχουν θέση στη Διοίκηση»
Μητσοτάκης, εκδήλωση για ελληνικό FBI
19