Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα για τον χειμώνα στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ενεργειακή κρίση: Τα μέτρα για τον χειμώνα στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Το κρίσιμο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (05.09.2022) στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών, που έχουν… εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, στον απόηχο της είδησης για επ’ αόριστο διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream. Συζητήθηκε, επίσης, η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου, αλλά και για τον χειμώνα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντά στον ωμό εκβιασμό του Πούτιν: Θα αποτύχεις! – Οι 4 προτάσεις

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι τα μέτρα στήριξης των πολιτών θα ξεπεράσουν φέτος τα 10 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παντελής Κάπρος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις