Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο Τσίπρας για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά

Ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ο Τσίπρας για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά

Τηλεφωνική επικοινωνία με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφαση αναίρεσης της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία άμεσης νομοθέτησης της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ.

Η κ. Καλογήρου με ανακοίνωσή της ανέφερε πως «μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με ενημέρωσε τηλεφωνικά μετά από πρωτοβουλία του για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις