Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τζανακόπουλος

Σε εξέλιξη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Το πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν η σύλληψη των δυο Ελλήνων αξιωματικών από τους Τούρκους στον Έβρο.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης των δυο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο είπε ότι βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος και απο εκεί και πέρα είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα.

Είπε ακόμα ο κ. Τζανακόπουλος ό,τι αφορά μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα και περιμένουμε την επιστροφή τους. Όσον αφορά στα όσα ακούγονται, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για σενάρια ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που είναι στην Ελλάδα και κατηγορούνται για το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, είπε ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού.

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας», επεσήμανε.

Τζανακόπουλος: ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχαν κάνει κανόνα τξν πρακτική της βαλίτσας

Παίρνοντας αφορμή από την είδηση για διαβίβαση στοιχείων από τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές στις αντίστοιχες ελληνικές, για μίζες στο έργο του μετρό, την περίοδο 2003- 2007, αλλά και άλλες αντίστοιχες ειδήσεις (σκάνδαλο Novartis, κατάθεση του πρώην υπευθύνου οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Αυγερινού κ.α.), ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι ανεξέλεγκτες πρακτικές διαφθοράς που αναπτύχθηκαν στην χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και προετοίμασαν το έδαφος για την μεγάλη κρίση του 2009-2010».

Ως εκ τούτου, συμπέρανε ο Δ. Τζανακόπουλος, «πάει λοιπόν πάρα πολύ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Siemens, της Νοβάρτις, των εξοπλιστικών, των υπερκοστολογημένων δημοσίων έργων και των θαλασσοδανείων ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είχαν κάνει κανόνα “την πρακτική της βαλίτσας” να κάνουν μαθήματα ηθικής στην σημερινή κυβέρνηση. Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Γεννηματά οφείλουν σήμερα κιόλας αντί να κουνάνε το δάχτυλο παριστάνοντας τους ηθικά άμεμπτους να αναλάβουν την ευθύνη τους και με ταπεινότητα να ζητήσουν τουλάχιστον μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις