Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ένωση Δικαστών: Αναρμόδιοι Θάνου και Σακελλαρίου να διαπραγματεύονται τους μισθούς μας

Ένωση Δικαστών: Αναρμόδιοι Θάνου και Σακελλαρίου να διαπραγματεύονται τους μισθούς μας

Να κάνει δεκτό ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το αίτημα των δικαστικών ενώσεων για συνάντηση τους αναμένουν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνεται πως μετά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας, η Ένωση εκφράζει την πεποίθησή της, ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει δεκτό το αίτημα των Δικαστικών Ενώσεων, για πραγματοποίηση συνάντησης, το οποίο και έχει υποβληθεί από τον Απρίλιο του 2016. Οι δικαστικές ενώσεις είναι κατά το Σύνταγμα οι μόνες αρμόδιες να εκφράζουν αυθεντικά τη βούληση και τις θέσεις των συναδέλφων τους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως “Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει, ότι σύμφωνα με αμετάκλητες αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 του Συντάγματος, το οποίο αποτελείται κατά πλειοψηφία 2/3 από μη δικαστές, έχουν κριθεί τόσο τα ουσιαστικά όσο και τα τυπικά θέματα διάρθρωσης του δικαστικού μισθολογίου. Συνεπώς κάθε προσπάθεια δήθεν «εξορθολογισμού» του, η οποία θα έρχεται σε αντίθεση προς τις ανωτέρω αποφάσεις, θα επιφέρει ρήγμα στο ισότιμο και ισόκυρο των εξουσιών και τελικά θα πλήξει βάναυσα την λειτουργία του κράτους δικαίου”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε