Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο Τάσος Μαντέλης

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ένοχος όπως και πρωτόδικα για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης.

Η απόφαση για την καταδίκη του κ. Μαντέλη λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1. Τέσσερις δικαστές έκριναν ότι ως υπουργός Μεταφορών, για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, δωροδοκήθηκε με 450.000 μάρκα από τον γερμανικό κολοσσό Siemens. Ένας δικαστής ψήφισε υπέρ της αθώωσης του κ. Μαντέλη.

Κατά πλειοψηφία, καταδικάστηκε από το δικαστήριο και το πρώην  στελεχος της Siemens Ηλίας  Γεωργίου και με οριακή πλειοψηφία (3-2) καταδικάστηκε ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Αρ.Μαντάς. Πρωτόδικα ο Τάσος Μαντέλης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών. Από το πρωτόδικο δικαστήριο έχει ήδη κερδίσει 2 ελαφρυντικά (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά).

Το Δικαστήριο αυτή την ώρα εξετάζει το εάν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στον πρώην υπουργό. “Εκανε ένα λάθος στη ζωή του πριν από 20 χρόνια και το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά”, τόνισε ο εκ των συνηγόρων του Γιάννης Ηρειώτης, τονίζοντας ότι ο πρώην υπουργός έχει επιστρέψει από το 2014 στο ελληνικό Δημόσιο, το σύνολο του ποσού με το οποίο φέρεται να δωροδοκήθηκε. Αναμένεται πλέον η απόφαση των δικαστών για την ποινή του κ.Μαντέλη. Εάν τα 8 χρόνια της πρωτόδικης καταδίκης δεν μειωθούν, τότε ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις