Πολιτική

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής – ΣΥΡΙΖΑ: «Αριστεία!»

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής κρίθηκε ένοχος για παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων.

Γιώργος Δακής: Το χρονικό, η καταδίκη και η έφεση

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακός Συμβούλιο, Γιώργο Δακή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Δακή για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012-2014. Για τους τέσσερις υπαλλήλους, που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώοι και ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανώνυμη καταγγελία, από υπάλληλο της υπηρεσίας, που έγινε προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του επιθεωρητή, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Κοζάνης και μετά από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Ο Γιώργος Δακής υποστήριξε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που εξέτασαν το θέμα τις καταγγελίας, και στα οποία παρεδρεύει εφέτης και συμμετέχουν εκ του νόμου δικαστές, έκριναν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη διαδικασία και την τοποθέτηση υπαλλήλων. Στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δακή άσκησε έφεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προφανώς εκτεθειμένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένας από τους “άριστους” του κόμματός του, ο οποίος είναι, εκτός των άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία, να καταδικάζεται για ρουσφέτια που αφορούν τη δημόσια διοίκηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του»
«Άραξε με την οικογένεια σου και την ελάχιστη αξιοπρέπεια που σου έμεινε και ζήσε την ζωάρα σου» έγραψε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καρανίκας για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Καρανίκας κατακεραυνώνει τον Τσίπρα και ο Γεωργιάδης συμφωνεί και αναδημοσιεύει – «Προσβάλει την αριστερά με τα καπρίτσια του» 24
Χάρης Δούκας: «Εξαπτέρυγο της κυβερνητικής πολιτικής η ηγεσία της ΚΕΔΕ» – «Θεσμικός κατήφορος» ανταπαντά ο Κυρίζογλου
Συνεχίζουν την αντιπαράθεση ο προέδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με τον επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοίκηση Τώρα» και δήμαρχος Αθηναίων
Ο Χάρης Δούκας
Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Σέρρες: Η επιστροφή των ιερών κειμηλίων από τη Βουλγαρία είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μίλησαν με μεμψιμοιρία
Η συγκεκριμένη αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «φωτογράφιζε» τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Σέρρες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος οι χώρες που αδειοδοτούν τις έρευνες για το καλώδιο
«Ελλάδα και Κύπρος είναι οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών για ένα έργο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος και στο οποίο συμμετέχουν γαλλικές εταιρείες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 88
Νίκος Δένδιας για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας: Xρόνια πολλά στους πιλότους που προασπίζονται καθημερινά την εθνική μας κυριαρχία
«η σκέψη μας στρέφεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε εκείνους που απογειώθηκαν για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και δεν προσγειώθηκαν» τονίζει στο μήνυμά του ο ΥΠΕΘΑ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας