Πολιτική

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής – ΣΥΡΙΖΑ: «Αριστεία!»

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής κρίθηκε ένοχος για παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων.

Γιώργος Δακής: Το χρονικό, η καταδίκη και η έφεση

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακός Συμβούλιο, Γιώργο Δακή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Δακή για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012-2014. Για τους τέσσερις υπαλλήλους, που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώοι και ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανώνυμη καταγγελία, από υπάλληλο της υπηρεσίας, που έγινε προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του επιθεωρητή, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Κοζάνης και μετά από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Ο Γιώργος Δακής υποστήριξε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που εξέτασαν το θέμα τις καταγγελίας, και στα οποία παρεδρεύει εφέτης και συμμετέχουν εκ του νόμου δικαστές, έκριναν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη διαδικασία και την τοποθέτηση υπαλλήλων. Στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δακή άσκησε έφεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προφανώς εκτεθειμένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένας από τους “άριστους” του κόμματός του, ο οποίος είναι, εκτός των άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία, να καταδικάζεται για ρουσφέτια που αφορούν τη δημόσια διοίκηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 206
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 117
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12