Πολιτική

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής – ΣΥΡΙΖΑ: «Αριστεία!»

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής κρίθηκε ένοχος για παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων.

Γιώργος Δακής: Το χρονικό, η καταδίκη και η έφεση

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακός Συμβούλιο, Γιώργο Δακή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Δακή για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012-2014. Για τους τέσσερις υπαλλήλους, που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώοι και ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανώνυμη καταγγελία, από υπάλληλο της υπηρεσίας, που έγινε προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του επιθεωρητή, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Κοζάνης και μετά από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Ο Γιώργος Δακής υποστήριξε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που εξέτασαν το θέμα τις καταγγελίας, και στα οποία παρεδρεύει εφέτης και συμμετέχουν εκ του νόμου δικαστές, έκριναν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη διαδικασία και την τοποθέτηση υπαλλήλων. Στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δακή άσκησε έφεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προφανώς εκτεθειμένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένας από τους “άριστους” του κόμματός του, ο οποίος είναι, εκτός των άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία, να καταδικάζεται για ρουσφέτια που αφορούν τη δημόσια διοίκηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 11
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή 9
Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών
«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλακιάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη 32
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 20
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή