Πολιτική

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής – ΣΥΡΙΖΑ: «Αριστεία!»

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής κρίθηκε ένοχος για παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων.

Γιώργος Δακής: Το χρονικό, η καταδίκη και η έφεση

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακός Συμβούλιο, Γιώργο Δακή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Δακή για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012-2014. Για τους τέσσερις υπαλλήλους, που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώοι και ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανώνυμη καταγγελία, από υπάλληλο της υπηρεσίας, που έγινε προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του επιθεωρητή, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Κοζάνης και μετά από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Ο Γιώργος Δακής υποστήριξε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που εξέτασαν το θέμα τις καταγγελίας, και στα οποία παρεδρεύει εφέτης και συμμετέχουν εκ του νόμου δικαστές, έκριναν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη διαδικασία και την τοποθέτηση υπαλλήλων. Στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δακή άσκησε έφεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προφανώς εκτεθειμένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένας από τους “άριστους” του κόμματός του, ο οποίος είναι, εκτός των άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία, να καταδικάζεται για ρουσφέτια που αφορούν τη δημόσια διοίκηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
131
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ