Πολιτική

Ένοχος ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Δακής – ΣΥΡΙΖΑ: «Αριστεία!»

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής ήταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειρωνική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Δακής κρίθηκε ένοχος για παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων.

Γιώργος Δακής: Το χρονικό, η καταδίκη και η έφεση

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης στον τέως περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και σημερινό επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακός Συμβούλιο, Γιώργο Δακή.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Δακή για τις παράνομες αναβαθμίσεις τεσσάρων υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων και την τοποθέτησή τους σε θέσεις ευθύνης, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2012-2014. Για τους τέσσερις υπαλλήλους, που ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώοι και ότι δεν φέρουν ευθύνη για την διοικητική αναβάθμισή τους.

Όλα ξεκίνησαν από μία ανώνυμη καταγγελία, από υπάλληλο της υπηρεσίας, που έγινε προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του επιθεωρητή, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές της Κοζάνης και μετά από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Ο Γιώργος Δακής υποστήριξε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που εξέτασαν το θέμα τις καταγγελίας, και στα οποία παρεδρεύει εφέτης και συμμετέχουν εκ του νόμου δικαστές, έκριναν ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στη διαδικασία και την τοποθέτηση υπαλλήλων. Στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Δακή άσκησε έφεση.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Ως ενδεικτική της «νεοδημοκρατικής “αριστείας”» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προφανώς εκτεθειμένοι από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ «να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένας από τους “άριστους” του κόμματός του, ο οποίος είναι, εκτός των άλλων, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία, να καταδικάζεται για ρουσφέτια που αφορούν τη δημόσια διοίκηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συμβούλιο της Ευρώπης για Ελλάδα: «Ανθεκτική» η δημοκρατία αλλά με ανοιχτά μέτωπα σε Predator, διαφθορά και μετανάστευση
Το πρώτο ψήφισμα περιοδικής αξιολόγησης μετά το 2018 καταγράφει την πρόοδο μετά την οικονομική κρίση και επισημαίνει «σημαντικές επίμονες προκλήσεις» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο
Μαρινάκης για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη: «Δεν έχουμε αυταπάτη ότι φτάνουν» – «Δίνουμε ό,τι παραπάνω αντέχει η οικονομία»
Η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για «ρήτρα διαφυγής», η νέα στήριξη για τα καύσιμα και οι 120 δόσεις - «Όλους μας κρίνουν οι πολίτες», το μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη
Παύλος Μαρινάκης
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 13