Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ένταση στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας – Ένσταση αντισυνταγματικότητας από ΝΔ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με ένσταση αντισυνταγματικότητας που έθεσε η ΝΔ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την «μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» που θα ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη (03.08.2017).

Η ΝΔ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας στην τροπολογία που έχει καταθέσει παράλληλα το υπουργείο Υγείας με την οποία γίνονται «ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., το Ε.Κ.Α.Β. και δαπάνες Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ».

H ένσταση της ΝΔ ήταν ότι το υπουργείο έφερε μια τροπολογία με την οποία επιχειρεί την εκ των υστέρων νομιμοποίηση δαπανών πολλών εκατομμυρίων ευρώ το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, οι οποίες ελέγχονται από τον εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας, μίλησε «για φωτογραφική» τροπολογία – παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία «για να τελειώσετε το θέμα…» ενώ κατήγγειλε ότι το υπουργείο φαίνεται να έχει υποκαταστήσει το ΓΛΚ αφήνοντας το το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να υπαγορεύει την έκθεση… Για ύπαρξη ηθικών και νομικών ζητημάτων έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς αναπτύσσοντας τη αντισυνταγματικότητα της επίμαχης τροπολογίας προτείνοντας «να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να αποφασίσει και μετά ψηφίζουμε μια τέτοια διάταξη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας «δεν αποσύρω τίποτα». Μάλιστα κατηγόρησε αντιπολίτευση πως «είστε όργανα ιδιωτικών συμφερόντων που έκαναν “πάρτι” στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝO με υπέρογκες χρεώσεις» και πρόσθεσε ότι η τροπολογία αυτή εντάσσεται «στον αγώνα κατά των ιδιωτών και των συνεργείων καθαριότητας…» και «δεν είναι αντισυνταγματική η τροπολογία αλλά μειώνει τις δαπάνες…».

Η αντισυνταγματικότητα απορρίφτηκε κατά πλειοψηφία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε