Πολιτική

Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (31.07.2025) κατά την τελετή εγκαινίων του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ομάδα διαμαρτυρομένων είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου Λαμίας, επιχειρώντας να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης όπου θα έδινε το παρών ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η αστυνομία, γράφει το lamiafm1.gr, επιχείρησε να τους συγκρατήσει, ωστόσο υπήρξε ένταση και στιγμιαίες συμπλοκές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και η εκδήλωση συνεχίστηκε, με τους διαμαρτυρόμενους να μετακινούνται σε πίσω σημείο του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Άδωνης Γεωργιάδης δέχθηκε συνεχή φραστική πίεση και συνθήματα, στα οποία απάντησε με εμφανή ενόχληση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεός ιλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ – πόσα ακόμη να αντέξω…»

Ο Υπουργός, ωστόσο, δεν αποχώρησε, ολοκληρώνοντας κανονικά την ομιλία του. Παράλληλα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν τουλάχιστον την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, υπογραμμίζοντας ότι «αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»

Η παρουσία του Υπουργού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων του αναβαθμισμένου ΤΕΠ, έργο που θεωρείται σημαντική προσθήκη στις υγειονομικές υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας, παρά το τεταμένο κλίμα που επικράτησε κατά την τελετή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 357
Η Νίκη απομακρύνει τον βουλευτή Νίκο Βρεττό από την εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Αν διαγραφώ, θα ανεξαρτητοποιηθώ»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, αιτία για την παραπομπή του βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας ήταν η απόφασή του να υποστηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου της εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Βρεττός 1