Πολιτική

Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες για την οικονομία

Οι υπουργοί Οικονομίας εξέφρασαν στον Αντώνη Σαμαρά την στήριξή τους προς τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται…Με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες όπου μετείχε σε πρόγευμα εργασίας με τους Υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,που πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι με τους Υπουργούς Οικονομικών του ΕΛΚ και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “συζητήσαμε για το Ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, για τις επιπτώσεις του στην Ευρωζώνη και για τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα”.

Εξήγησα, είπε, την άποψή μας για το απαραίτητο μείγμα πολιτικής, αλλά και για τη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως έθιξε δύο πράγματα: Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον Ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό. 

Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, οι Υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης.

Πρόσθεσε ότι “ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει. Η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής. Στις 25 του μηνός, θα βρίσκομαι ξανά στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσω τις θέσεις της ΝΔ στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του ΕΛΚ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού