Πολιτική

Επανεκλογή Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Προεδρείο του ΕΛΚ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επανεξελέγη στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού έκανε μια αναδρομή στη δραστηριότητά του ως Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις σχέσεις του ΕΛΚ με τους εθνικούς βουλευτές, χειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι με 147 ψήφους σε σύνολο 173 ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  

Είναι η πρώτη φορά που ένας πρωτοεκλεγείς ευρωβουλευτής, όχι απλώς εκλέγεται στο Προεδρείο του ΕΛΚ, με ένα από τα πλέον κομβικά χαρτοφυλάκια, αλλά ανανεώνει και τη θητεία του. 

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες ο κ. ΜεΪμαράκης δεν δταμάτησε την δραστηριότητά του, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας κάνοντας υβριδικές συναντήσεις με Επιτρόπους, ευρωβουλευτές και εισηγητές των εθνικών κοινοβουλίων για τα θέματα του Brexit, του Ταμείου και των εθνικών σχεδίων Ανάκαμψης, της υγειονομικής κρίσης, του Green Deal κ.α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Η αντιπολίτευση ζητεί πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας – «Οι ευθύνες δεν θα θαφτούν στις στάχτες»
Συλλυπητήρια για τους δύο νεκρούς και αιχμές κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα - Στο επίκεντρο οι συνθήκες του δυστυχήματος, η ασφάλεια των πληρωμάτων και ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα 5
O Mητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας μετά τη σύγκρουση των ελικοπτέρων στην Ψάθα: «Χάσαμε δύο μαχητές της πρώτης γραμμής»
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα και το δυστύχημα με τα δύο εναέρια μέσα, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Έλληνα συντονιστή και του Δανού χειριστή
Μητσοτάκης, Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας 47