Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Επανεκλογή Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Προεδρείο του ΕΛΚ

Επανεκλογή Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Προεδρείο του ΕΛΚ

Επανεξελέγη στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού έκανε μια αναδρομή στη δραστηριότητά του ως Αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις σχέσεις του ΕΛΚ με τους εθνικούς βουλευτές, χειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι με 147 ψήφους σε σύνολο 173 ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  

Είναι η πρώτη φορά που ένας πρωτοεκλεγείς ευρωβουλευτής, όχι απλώς εκλέγεται στο Προεδρείο του ΕΛΚ, με ένα από τα πλέον κομβικά χαρτοφυλάκια, αλλά ανανεώνει και τη θητεία του. 

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες ο κ. ΜεΪμαράκης δεν δταμάτησε την δραστηριότητά του, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας κάνοντας υβριδικές συναντήσεις με Επιτρόπους, ευρωβουλευτές και εισηγητές των εθνικών κοινοβουλίων για τα θέματα του Brexit, του Ταμείου και των εθνικών σχεδίων Ανάκαμψης, της υγειονομικής κρίσης, του Green Deal κ.α.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις