Πολιτική

Επανήλθαν τα αυξημένα μέτρα για τον κορονοϊό στην Βουλή

Επανέρχονται στην Βουλή τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωση του κορονοϊού  με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Με την έναρξη των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, μετά τις διακοπές του δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης Μάξιμος Χαρακόπουλος ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Προέδρου της Βουλής «επανέρχονται τα αυξημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην λειτουργία της Βουλής».

Ειδικότερα, οι συνεδριάσεις είτε της Ολομέλειας είτε των επιτροπών που φιλοξενούνται στην αίθουσα της Ολομέλειας θα επιτρέπονται να είναι παρόντες έως 60 βουλευτές κατά αναλογία των κοινοβουλευτικών ομάδων. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους εντός της Βουλής και των βουλευτών κατά των συνεδριάσεων είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές.

Οι βουλευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας θα πρέπει να κάθονται στα έδρανα με πράσινη σήμανση. Δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις στο κτήριο της Βουλής και στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, παρά μόνο συνεργατών βουλευτών, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκινούν προαιρετικά μοριακά τεστ από τον ΕΟΔΥ για όλους του βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής, συνεργάτες βουλευτών, της Φρουράς της Βουλής και των κοινοβουλευτικών συντακτών, που θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Αμυντική ενέργεια η κατάρριψη των ιρανικών πυραύλων από τους ελληνικούς Patriot
«Η συγκεκριμένη συστοιχία είναι εκεί από το 2021. Υπήρξε επιθετική ενέργεια και στο πλαίσιο της αντιμετώπισής της συμμετείχε η ελληνική αποστολή. Δεν θα μπορούσα να γνωρίζω τις λεπτομέρειες»
Παύλος Μαρινάκης
6
Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή απάντηση στις οικονομικές και ενεργειακές επιπτώσεις της κρίσης – Δεν θα ανεχθούμε επανάληψη του 2015 στο προσφυγικό
«Ως Ευρώπη πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία των ευρωπαίων καταναλωτών ειδικά των πιο αδύναμων αλλά και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων»
Κυριάκος Μητσοτάκης