Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Επανυπολογισμός συντάξεων – Αχτσιόγλου: Να σταματήσει η κυβέρνηση να προσβάλει τους συνταξιούχους

Επανυπολογισμός συντάξεων – Αχτσιόγλου: Να σταματήσει η κυβέρνηση να προσβάλει τους συνταξιούχους

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον επανυπολογισμό των συντάξεων εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Από τα πυρά της δεν γλιτώνουν ούτε τα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί πως μαζί με την κυβέρνηση επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις.

«Η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης επιχειρούν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν φόβο στους συνταξιούχους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων», αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου σε δήλωσή της.

Και για την «αποκατάσταση της αλήθειας», όπως λέει, αναφέρει πως:

– Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα ήδη από το 2018 τη μείωση της προσωπικής διαφοράς και τις σχετικές περικοπές στις συντάξεις που απαιτούσε το ΔΝΤ.

– Κατ’ εφαρμογή του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, καμία περικοπή δεν έγινε ούτε και προβλέπεται να γίνει και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό που ελάμβαναν.

– Ο επανυπολογισμός λειτούργησε μόνο ευεργετικά, καθώς από 1/1/2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας.

«Ενδεχομένως η ΝΔ να μη συμβιβάστηκε ποτέ με τα παραπάνω γεγονότα ή να έχει άλλες προθέσεις. Όπως και να ‘χει, οφείλει να σταματήσει να προσβάλλει την κοινή λογική και τους ίδιους τους συνταξιούχους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις