Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επεισόδια στην Λέρο: Κόλαση τα hot spot

Επεισόδια στην Λέρο: Κόλαση τα hot spot

Τα εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στη Λέρο με τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ μεταστών στο hot spot του νησιού, φέρνει στην Βουλή ο συντονιστής του τομέα της ΝΔ Βασιλης Κικίλιας ζητώντας την ληφθούν άμεσα μέτρα από το υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο «γαλάζιος» βουλευτής επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί επιτυχώς τον μεγάλο όγκο των μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στo hot spot του νησιού και ζητούσαν επιτακτικά να φύγουν από τη χώρα…».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Σημειώνει ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές προσπάθειες των αστυνομικών να ελέγξουν την κατάσταση απέτυχαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση επέμβαση και του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να απομακρύνουν και να κατευνάσουν τους μετανάστες. Και ερωτά εάν υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων στα hot spot των νησιών, εάν ισχύουν οι καταγγελίες παραγόντων του δήμου Λέρου για ομάδες που «ύποπτα» υποκινούν και ξεσηκώνουν τους μετανάστες στο hot spot; Και τι προτίθεται να κάνει η Πολιτεία προκειμένου να ελέγξει την δράση των ομάδων αυτών;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε