Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη: Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την οπαδική βία – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Επεισόδια στου Ρέντη: Εν αναμονή των ανακοινώσεων για την οπαδική βία – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Να σπάσει το απόστημα της οπαδικής βίας είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση μετά τα τραγικά γεγονότα με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στο κλειστό του Ρέντη. Ανακοινώνονται σκληρά μέτρα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο προκειμένου να μην ξανασυμβούν τραγικά περιστατικά όπως αυτό με τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι από τα μέτρα που έπεσαν το Σάββατο (9.12.2023) στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν επιλεγεί τα πιο σκληρά.

Άλλωστε και η Κυριακάτικη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προϊδεάζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την οπαδική βία εφαρμόζοντας ένα νέο πακέτο πιο σκληρών μέτρων.

Τι θα περιλαμβάνει αυτό θα γίνει γνωστό της Δευτέρα που θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι συζητήθηκαν η διακοπή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κλπ.) μέχρι να υπάρξουν πρωτοβουλίες και από την πλευρά των διοικήσεων των ομάδων για την πάταξη των φαινομένων οπαδικής βίας ή να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, συζητήθηκε και το πιο αυστηρό μέτρο να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτό το οποίο αποκλείστηκε, είναι το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛΑΣ από τα γήπεδα. 

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση τονίζουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα εφαρμοστούν.

Είναι κοινή άποψη στην κυβέρνηση ότι αυτά τα φαινόμενα, που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, δεν μπορούν να συνεχιστούν. «Τα ψέματα τελείωσαν, ήρθε η ώρα για σκληρές αποφάσεις» διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές. 

Είχε προηγηθεί ο άδικος θάνατος του Άλκη Καμπανού, του Μιχάλη Κατσούρη και τώρα ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις