Πολιτική

Επεισόδια στου Ρέντη – Γιάννης Οικονόμου: «Έχουμε φθάσει στην αποκτήνωση του χουλιγκανισμού»

«Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις κάθε φορά» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα έγιναν στο Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τα όσα έγιναν στο Ρέντη, ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι «έχουμε κάνει πράγματα. Βρίσκονται άνθρωποι στην φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, έχει εργαλεία στα χέρια της η Αστυνομία. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στο κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε: «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με συμπεριφορές που συνδέονται με άλλες υποθέσεις όπως εμπορίας ναρκωτικών, και με βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω, σε δολοφονίες και πρόσωπα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσουν τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «οι κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα δεν έχουν λειτουργήσει επαρκώς. Δόθηκε χρόνος δύο μηνών στις ΠΑΕ για να κάνουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Η Αστυνομία χρειάζεται στοιχεία πχ. από κάμερες ό,τι ο τάδε που έχει αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται εκεί. Αν δεν πληρωθούν σε δύο μήνες οι συνθήκες, στις 12 Φεβρουαρίου θα δούμε ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν πλέον και ποια όχι».

Ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι χάρη στην επιλογή της Αστυνομίας για μαζική προσαγωγή «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διεθνής αντίκτυπος για το ελληνικό age ban στα social media σε παιδιά, χιλιάδες δημοσιεύματα από ΗΠΑ και Βρετανία μέχρι Αυστραλία και Ινδία
Το Politico και το BBC στέκονται και στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για καθιέρωση ευρωπαϊκής ηλικίας ψηφιακής ενηλικίωσης στα 15 έτη
Κινητά τηλέφωνα - Οικογένεια 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση ευρωπαίων ηγετών για τη Μέση Ανατολή: Στόχος η διαπραγμάτευση ενός διαρκούς τερματισμού του πολέμου
Με κοινή δήλωσή τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία συνυπογράφει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρωπαίοι ηγέτες...
Μητσοτάκης
«Πόλεμος» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δηλώσεις της Σώτης Τριανταφύλλου: «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει μαθήματα περί θεσμικών ορίων»
Το σχόλιο της συγγραφέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε ως πυροκροτητής στη νέα αντιπαράθεση για ζητήματα κράτους δικαίου και θεσμικής εκτροπής
Μαρινάκης, Τριανταφύλλου, Ανδρουλάκης
18