Πολιτική

Επεισόδια στου Ρέντη – Γιάννης Οικονόμου: «Έχουμε φθάσει στην αποκτήνωση του χουλιγκανισμού»

«Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις κάθε φορά» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα έγιναν στο Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τα όσα έγιναν στο Ρέντη, ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι «έχουμε κάνει πράγματα. Βρίσκονται άνθρωποι στην φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, έχει εργαλεία στα χέρια της η Αστυνομία. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στο κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε: «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με συμπεριφορές που συνδέονται με άλλες υποθέσεις όπως εμπορίας ναρκωτικών, και με βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω, σε δολοφονίες και πρόσωπα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσουν τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «οι κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα δεν έχουν λειτουργήσει επαρκώς. Δόθηκε χρόνος δύο μηνών στις ΠΑΕ για να κάνουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Η Αστυνομία χρειάζεται στοιχεία πχ. από κάμερες ό,τι ο τάδε που έχει αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται εκεί. Αν δεν πληρωθούν σε δύο μήνες οι συνθήκες, στις 12 Φεβρουαρίου θα δούμε ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν πλέον και ποια όχι».

Ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι χάρη στην επιλογή της Αστυνομίας για μαζική προσαγωγή «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Χωρίς τέλος η κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα: «Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά» – «Να φτάσεις τα χρόνια του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ»
Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας και η ανταπάντηση της Αμαλίας
Τσίπρας και Στουρνάρας
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
46
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης