Δευτέρα, 4 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επεισόδια στου Ρέντη – Γιάννης Οικονόμου: «Έχουμε φθάσει στην αποκτήνωση του χουλιγκανισμού»

Επεισόδια στου Ρέντη – Γιάννης Οικονόμου: «Έχουμε φθάσει στην αποκτήνωση του χουλιγκανισμού»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Η πολιτική αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις κάθε φορά» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα έγιναν στο Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τα όσα έγιναν στο Ρέντη, ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι «έχουμε κάνει πράγματα. Βρίσκονται άνθρωποι στην φυλακή επειδή άλλαξε το νομικό πλαίσιο, έχει εργαλεία στα χέρια της η Αστυνομία. Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας στο κλίμα αποκτήνωσης του χουλιγκανισμού».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση, ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη είπε: «Θα ζητήσουμε να εξεταστεί σαν δράση εγκληματικών συμμοριών και με συμπεριφορές που συνδέονται με άλλες υποθέσεις όπως εμπορίας ναρκωτικών, και με βαθύ ιστορικό που θα καλύπτει πολύ πίσω, σε δολοφονίες και πρόσωπα. Θα ζητήσουμε επανέλεγχο σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσουν τις Αρχές να αναζητήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς σε αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «οι κάμερες που υπάρχουν στα γήπεδα δεν έχουν λειτουργήσει επαρκώς. Δόθηκε χρόνος δύο μηνών στις ΠΑΕ για να κάνουν πράγματα που είναι ψηφισμένα. Η Αστυνομία χρειάζεται στοιχεία πχ. από κάμερες ό,τι ο τάδε που έχει αγοράσει ηλεκτρονικό εισιτήριο βρίσκεται εκεί. Αν δεν πληρωθούν σε δύο μήνες οι συνθήκες, στις 12 Φεβρουαρίου θα δούμε ποια γήπεδα θα λειτουργήσουν πλέον και ποια όχι».

Ο κύριος Οικονόμου τόνισε ότι χάρη στην επιλογή της Αστυνομίας για μαζική προσαγωγή «υπάρχει πλήθος στοιχείων που θα οδηγήσει και θα ξετυλίξει το κουβάρι ακόμη παραπέρα, ενδεχομένως μέχρι και υποκινητές που να μπορεί να μην φανταζόμαστε αυτήν την ώρα».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις