Πολιτική

Επεισόδιο Τσίπρα – Γεραπετρίτη στην Βουλή για τις παρακολουθήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τρεις φορές στην ομιλία του τον αποκάλεσε ψεύτη. 

Ουδέποτε ανέφερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οτιδήποτε από αυτά που μνημόνευεσε ως “ψέματα” ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λαμβάνοντας τον λόγο “επί προσωπικού” αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

“Δηλώνω ευθέως, παρισταμένων των βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, που βρίσκονταν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι εγώ, ουδέποτε ανέφερα οτιδήποτε από αυτά που είπατε […] Δεν είπα κουβέντα για αυτά. Μπορείτε να το δείτε στα πρακτικά” είπε ο κ. Γεραπετρίτης. Απευθυνόμενος μάλιστα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ίδιας επιτροπής Γιώργο Κατρούγκαλο, είπε: Σε παρακαλώ, τώρα, Γιώργο, να αναφέρεις στον αρχηγό σου, εάν εγώ είπα τίποτα από αυτά που μνημόνευσε ως ψέματα”. Ο κ. Γεραπετρίτης παρακάλεσε τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει έως το τέλος της συνεδρίασης ότι (ο ίδιος) είπε 3 φορές ψέματα, γνωρίζοντας μάλιστα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι “προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματα που έχω από την προσβολή την οποία μου κάνατε”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα ασκήσει τα σχετικά δικαιώματά του “διότι σε αυτή την εξαιρετικά εχθροπαθή ομιλία που κάνατε προ ολίγου, είπατε και ένα σωστό: Ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων”.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση του κ. Γεραπετρίτη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “Χρειάστηκε σωσίβιο ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μπορεί μόνος του. Ο κ. Γεραπετρίτης ανέλαβε το ρόλο..”. Για το θέμα της παρέμβασης, ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον υπουργό Επικρατείας εάν, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, “γνωρίζατε ή όχι, σε επαλειμμένες ερωτήσεις – εσείς προσωπικά δεν απαντήσατε – απαντούσε ο κ. Κοντολέων λέγοντας ψέματα; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε; Γιατί δεν απαντούσατε;” Το κρίσιμο ερώτημα, που αφορά τον κ. Μητσοτάκη, εσάς και τον (υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης) κ. Πιερρακάκη, που συνοδεύσατε εκείνη τη μέρα τον αποπεμφθέντα διοικητή της ΕΥΠ, που σε επανειλημμένες ερωτήσεις είπε ψέματα, και εσείς δεν σπεύσατε να διευκρινίσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Εάν γνωρίζατε τι συμβαίνει, είστε κι εσείς και ο κ. Πιερρακάκης συμμέτοχοι και συνεργοί στο έγκλημα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στον κ,. Γεραπετρίτη να “μην κουνάτε το δάχτυλο για μηνύσεις. εδώ μιλάμε πρωτίστως πολιτικά, ούτε για μηνύσεις ούτε για αγωγές [..] και πρόσθεσε: Υπάρχουν αξιόλογοι ακαδημαϊκοί, είστε από αυτούς, που μπαίνοντας στην πολιτική την κοσμούν. Υπάρχουν και πορείες (ακαδημαϊκών), που μπαίνοντας στην πολιτική, χάνουν την αξιοπιστία τους”.

 

Το επεισόδιο σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Στα μελλοντικά μου μαθήματα Ρητορικής θα εντάξω ως παράδειγμα προς αποφυγήν αυτό που έπαθε ο Τσίπρας με τον Γεραπετρίτη σήμερα. Σε μία συνεδρίαση που θεωρητικά είχε πλεονέκτημα κατόρθωσε να εξευτελιστεί ανακαλώντας όσα είπε εναντίον του Υπουργού Επικρατείας. Όπως πάντα λίγος!», έγραψε.

Παρέμβαση Κ. Τασούλα

Σημειώνεται επίσης η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, με αφορμή φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι οποίες προέρχονταν από την αίθουσα της Ολομέλειας: “Είναι ανεπίτρεπτο μέλη του κοινοβουλίου να φωτογραφίζουν τα διαδραματιζόμενα ή άλλους συναδέλφους” είπε ο κ. Τασούλας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Το 87,1% δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση φέρνει η ΕΛ.Α.Σ. τη φτώχεια, την ακρίβεια και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, αξιοποιώντας τα δυσμενή συγκριτικά στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 6
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου – Ποντάρουν στα μέτρα και την αξιοπιστία για τις εκλογές
Ο στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κανείς να παραγνωρίζει ότι καταλυτικό ρόλο για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα παίξει και το θέμα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού