Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο! Τι προβλέπει

Έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο! Τι προβλέπει

Τον πρόεδρο της UEFA και τον αντιπρόεδρο της FIFA υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης (15.02.2020) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα χαμόγελα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν (UEFA) και τον Γκρεγκ Κλαρκ (FIFA) περίσσευαν. Οι δυο απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, πριν… πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιο για το ποδόσφαιρο, έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα λάβαρο.

Δείτε τις εικόνες από το Μαξίμου 

Το μνημόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιγράφει το πλαίσιο επί του οποίου θα επιχειρηθεί restart στο ελληνικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες: χειραγώγηση αγώνων, βία στα γήπεδα, διαιτησία και οργανωτικά. Έτσι, ο διάλογος και η συνεργασία της κυβέρνησης με τη FIFA και την UEFA θα συνεχιστεί και θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας της ΕΠΟ.

Σ’ αυτό συνίσταται και η τεχνική βοήθεια που θα προσφέρουν οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες στην ΕΠΟ, ενώ η κυβέρνηση θα παρέχει πολιτική κάλυψη κυρίως μέσα από τη νομοθέτηση των αλλαγών που θα εισηγηθούν FIFA και UEFA.

Το ενδεχόμενο του Grexit παραμένει στο τραπέζι και μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σε περίπτωση που οι ομάδες δεν δεχθούν να συμμορφωθούν με τη νέα νομοθεσία. Η απειλή, άλλωστε, του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνιστά ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα γι’ αυτές, αλλά και πλήγμα για το γόητρό τους, ενώ δεν είναι τυχαίο πως ο κ. Κλαρκ τυγχάνει και πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας.

Γεγονός που, όπως λένε από την κυβέρνηση, μπορεί να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του και στην οικονομική αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου γενικότερα, προς όφελος και των ομάδων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις